FX 4100 Overclock Rehberi

Hocam Amd Fx6300 5GHz e Yükseltmek İçin Bana Bir İşlemci Soğutucu Söylermisinz
Ben sana soğutuyucu önereyim ancak sadece soğutucuda bitmiyor o iş. 5GHZ küçük bir hedef değil, stabil bir biçimde çıkması da kolay değil.
Yani 5GHZ'ye çıkmana engel olacak şey sıcaklıklar olmayacaktır. Daha iyi soğutucu daha yüksek frekans değerleri demek değildir.

@BilgisayarKurdu Hocam yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın. 2 sorum olacak.
  1. Elimde Amd Athlon x2 3.0 GHZ işlemci var buna over clock yapma şansım var mı?
  2. i5 3230m kodlu işlemcisi olan bir laptoba sahibim. Laptoplara OC yapma şansım var mıdır?
  3. Şimdiden teşekkürler.

Athlon X2 tek başına bir model olmuyor :) Eskiden ben de X2 Athlon 4400+ kullanırdım. Elbette bir miktar OC yapılabilir ancak bunun sana getirisi ne olur bir düşün derim, çünkü zaten oldukça aşağı seviye bir işlemci. Bu işlemciye OC yapmak için 150 lira para harcamak mantıksız bir girişim olur.
Gider 300 liraya FX serisi bir işlemci alırsın, çok daha mantıklı bir iş yapmış olursun :)

İntel Core serisi işlemcilerde ise K ibaresi vardır. Bu ibare çarpan kilidinin kullanıma açık olup olmadığını belirler.
Baktığımızda K ibareniz yok ki zaten leptobda bulunan bir işlemci bu, K ibaresiz olması çok doğal.
Çarpanı artırma yoluna gidemeyeceksiniz, ancak ve ancak BUS frekans hızını artırabilirsiniz ki bu hiç sağlıklı değildir.
Çok çok ufak bir miktar OC yapabilirsiniz. Bunu sadece yapabiliyor olduğunuz için söylüyorum.
Yoksa yapamazsın der geçerdim, ancak çok ufak miktarda yapılabilir.

Tabi leptobların soğutma sistemleri OC işlemini kaldıracak düzeyde değildir, tavsiye etmiyoruz kesinlikle.

Şuan yapılması gereken şey Athlon yani çöp sisteme boş yere para harcamamak, leptobu ise standart değerlerde kullanmaya devam etmek.

4.0GHz'ye OC yapacaksak 20 çarpan yapıyoruz? Mantığı anlamış mıyım?
Soğutucu: CM HYPER T4
Anakart: M5A97 R2.0
İşlemci: FX-6300
4.0 GHz'e ulaşmak için yeterlidir sanıyorum?

Bus frekans hızın 200'dür. Çarpanı kaç yaparsan 200 ile çarpılır ve ortaya çıkan sayı MHZ cinsinden işlemcinin frekans değeridir.
Mesela 20x200=40000MHZ yani 4GHZ demektir.

5GHZ'de stabil kalmak hiç kolay bir iş değil.

Yine de 1,45'in altı kurtarmaz. 1,47 - 1,48 voltaj verilebilir. Ancak tekrarlıyorum, her işlemcinin bir sınırı vardır.
Voltaj verdiğin halde stabil kalamıyorsa işlemcinin sınırına gelmişsin demektir.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı