Ama şunu da söylemeden edemiyorum FX işlemci kullanmak istemiyorum ama Ryzen almam için hem anakartı hemde RAM de değiştirmek zorunda kalacağım. Beynim yandı arkadaşlar yardım edin.
Yoksa bu PC'ye bu bile çok diyip bi GT 1030 alıp otursam mı ki?
Şöyle bir şey yapabilirsin. FX 8350 ile birlikte güzel bir soğutucu alıp, biraz overclock yaparak kullanabilirsin. Sonra yeni işlemci vs. aldığında o soğutucuyu kullanabilirsin tekrar. Ki bu da yaklaşık 600-700 TL tutacak. Yeni nesile geçtiğinde sadece işlemci parası kadar zarar edeceksin. Ekran kartını zaten her türlü sistemde kullanabilirsin. Herhangi bir yükseltmede sorun çıkarmayacak. Ekran kartı olarak GTX 1060 6GB alabilirsin. Yok kısa bir süre beni idare etsin, yakında yeni sistem toplayacağım diyorsan GT 1030 alabilirsin. Ya da 2. el bir ekran kartı alabilirsin.
Arkadaşın da belirttiği gibi, ne kadar zamanda yükseltme yapacağınıza bağlı. Eğer bir sene içerisinde tekrar yükseltme yapma imkanınız olacaksa bence işlemciye hiç para harcamadan sadece GTX 1060 alın, daha sonra elinizdeki parçaları satabiliyorsanız satar, yeni sisteme geçiş yaparsınız.
Fx8300 alıp yanına 212EVO alabilir, O.C yapabilirsin. O serinin espirisi ne kadar O.C yaparsan o kadar bir üst seviyeye atlatıyorsun işlemciyi. Yani sağlam O.C ile elinde 8330 falan olur.