FX 4100 sistem yükseltme

Daha fazla  
2012 yılında toplanan bilgisayarımın ekran kartı bozuldu. XFX HD 6850 ve ne yapmam gerek bilmiyorum. Özellikleri:
  • Asus M5A97 evo 2.0 anakart
  • FX 4100 işlemci
  • Bozulan ekran kartı XFX HD 6850
  • Kingston HyperX Beast 16 GB 2133 MHz

Ben 60NNH7DSL9CKB GALAX GTX1060 OC 3GB Bulk DVI/HDMI/DP DDR5 bulk - 3.072 MB
Ekran kartını alıp birde işlemciyi değiştirsem mantıklı olur mu ? İşlemciyi de bu düşünüyorum sizce nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum.
Ama şunu da söylemeden edemiyorum FX işlemci kullanmak istemiyorum ama Ryzen almam için hem anakartı hemde RAM de değiştirmek zorunda kalacağım. Beynim yandı arkadaşlar yardım edin.

Yoksa bu PC'ye bu bile çok diyip bi GT 1030 alıp otursam mı ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir şey yapabilirsin. FX 8350 ile birlikte güzel bir soğutucu alıp, biraz overclock yaparak kullanabilirsin. Sonra yeni işlemci vs. aldığında o soğutucuyu kullanabilirsin tekrar. Ki bu da yaklaşık 600-700 TL tutacak. Yeni nesile geçtiğinde sadece işlemci parası kadar zarar edeceksin. Ekran kartını zaten her türlü sistemde kullanabilirsin. Herhangi bir yükseltmede sorun çıkarmayacak. Ekran kartı olarak GTX 1060 6GB alabilirsin. Yok kısa bir süre beni idare etsin, yakında yeni sistem toplayacağım diyorsan GT 1030 alabilirsin. Ya da 2. el bir ekran kartı alabilirsin.

Arkadaşın da belirttiği gibi, ne kadar zamanda yükseltme yapacağınıza bağlı. Eğer bir sene içerisinde tekrar yükseltme yapma imkanınız olacaksa bence işlemciye hiç para harcamadan sadece GTX 1060 alın, daha sonra elinizdeki parçaları satabiliyorsanız satar, yeni sisteme geçiş yaparsınız.

Aklınızda ne kadarlık bir bütçe var şu anda?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı