FX 4300 sistemden İ5 6500 sisteme geçiş

ValenDrax

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, foruma yeni kaydoldum fakat uzun zamandır PC donanımı konusunda araştırma yapıyorum. Güncel oyunları daha iyi performansla oynayabilmek için, AMD FX-4300 sistemimden 6. nesil i5 sisteme geçiş yapmaya karar verdim. (Kısmen) Yeni sistemim aşağıda:

• Core i5-6500 3.2 GHz
  • MSI H110M PRO-VD
  • ASUS R9 270 DirectCU II OC
  • Kingston HyperX Fury DDR4 2133 MHz 2x8 GB RAM
  • Everest Rhino 550W

Burada benim için en önemli nokta bir-iki parça takviyesiyle gelecekte yükseltilmeye uygun bir sistem oluşturmaktı. Elbette bütçeyi de çok zorlamadan anakart, işlemci ve RAM değişikliği yaptım. Parçalardan sadece RAM henüz elime geçmedi ama o da 2 gün içinde elimde olur. Sizden ricam olumsuz/olumlu eleştiride bulunmanız (yükseltilebilirlik, uyumluluk, fiyat/performans vs. gibi konularda). Değerli yorumlarınızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı B150 serisi yapabilirsin. Ekran kartı eski sistemden kalma galiba, eğer öyleyse değiştirmene gerek yok. Yeni ekran kartı alacaksan da RX 470 ve GTX 1050 Tİ modellerinden birini al. Kasayı daha kaliteli bir PSU kullanan markalardan seç. Aerocool, Zalman, Dark bu modellere bak. Everest kasa alma, dandik bir firmadır.

Bende 6300 var. Ben de platform değiştireceğim. Fakat yeni nesilleri bekleyin derim. Z170 çipsetler bu işlemcileri destekleyecekse öyle bir kart al ki yetmemeye başladığında güncel i7 takabilesin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı