FX 4300 - Turbox 2 GB GTX 750 sisteme 200 Watt PSU yeter mi?

Bütçe
400

reyizkan

Decapat
Daha fazla  
RAM
4GB Kingston + 2GB Samsung
İşlemci
Fx 4300
Öncelikle selam FX4300'lü sistemime GTX 750 almayı düşünüyorum fakat PSU yeterli olamayacağını duydum. Bendeki 200 Watt PSU karşılar mı? Eğer yeterli olmazsa ne önerirsiniz 300 veya maksimum 400 liralık PSU önerir misiniz?

AMD FX 4300.
AMD Radeon 3000.
GA78 lmts2 rev1.2 anakart.

95W islemci, Ekran karti70-80w arası cekyor anlayacgin ucu ucuna yetiyor gibi gozkukebilir fakat ramler ssd hdd fanlar vesaire 250w en az ama bence 300w 350w isinici gorur kanka iyi ekran kartı bu arada

Devri bitmiş bir ekran kartına 1.300 TL ödemek ve markasının çöpten ibaret olması ayrıca 2. el temiz rahat 800 TL bulunması bunları geçipde iyi olduğunu söylüyorsan maalesef bir sıkıntın falan var.
Konunun cevabı;
Yetmez en az 300W gerekli.

Bana düşüncelerini yazman gerekmezdi sadece teknik açıdan konuşman gerektiğini düşünüyorum ayrı olarak da bilgisayarım çok eski bir PC ben küçük yükseltmelerle en azından 1 veya 2 oyun açsın diye çabalamaya çalışıyorum 2. el gidip de ekran kartı alıp 3 veya 4 ay sonra bozulcağının düşüncesindeyim ve genelde öyle oluyor daha ucuz bir iyi ekran kartı kutulu bir şekilde bulamam diye düşünüyorum konunun cevabını verdiğin içinde teşekkürler.

Bana düşüncelerini yazman gerekmezdi sadece teknik açıdan konuşman gerektiğini düşünüyorum ayrı olarak da bilgisayarım çok eski bir PC ben küçük yükseltmelerle en azından 1 veya 2 oyun açsın diye çabalamaya çalışıyorum 2. el gidip de ekran kartı alıp 3 veya 4 ay sonra bozulcağının düşüncesindeyim ve genelde öyle oluyor daha ucuz bir iyi ekran kartı kutulu bir şekilde bulamam diye düşünüyorum konunun cevabını verdiğin içinde teşekkürler.
o bozulma sorunu genelde amd kartlarinda, ancak hiçbirisinin garantisi verilemez. yine de 2. elden "bilinçli" bir şekilde almanizi oneririm.

2. el gidip de ekran kartı alıp 3 veya 4 ay sonra bozulcağının düşüncesindeyim ve genelde öyle oluyor daha ucuz bir iyi ekran kartı kutulu bir şekilde bulamam diye düşünüyorum konunun cevabını verdiğin içinde teşekkürler.

2. el için çok ön yargılısın hayatım boyunca bütün teknolojik ürünlerimi hep 2. el aldım hiç sıfır almadım SSD ve ekipmanlarım hariç gerekli testleri adam gibi yapmayı biliyorsan sorun yaşamazsın bu bütçede sen o markayı alırsan 2. elden daha hızlı çöp olacağını biliyorsundur umarım.

2. el için çok ön yargılısın hayatım boyunca bütün teknolojik ürünlerimi hep 2. el aldım hiç sıfır almadım SSD ve ekipmanlarım hariç gerekli testleri adam gibi yapmayı biliyorsan sorun yaşamazsın bu bütçede sen o markayı alırsan 2. elden daha hızlı çöp olacağını biliyorsundur umarım.

İnanınki ön yargılı değilim. Öğrenciyim bütçem hiçbir şekilde yok oldu ki aldım 2.el düşünelim bir bozulursa hiç alamama ihtimalim var. Sizlerden biraz da beni anlamanızı istiyorum.

PSU'yu boş verde o ekran kartı ne? Sıfır falan mı alacaksın deli misin dostum?

Evet onu almayı düşünüyordum sıfır olarak bütçem hiç olmadığı ama şimdi gelen cevaplar üzerine 2.el arayışına geçtim.

Son düzenleme:
İnanınki ön yargılı değilim. Öğrenciyim bütçem hiçbir şekilde yok oldu ki aldım 2.el düşünelim bir bozulursa hiç alamama ihtimalim var. Sizlerden biraz da beni anlamanızı istiyorum.

Evet onu almayı düşünüyordum sıfır olarak bütçem hiç olmadığı ama şimdi gelen cevaplar üzerine 2.el arayışına geçtim.
turbox sakın almayın

Devri bitmiş bir ekran kartına 1.300 TL ödemek ve markasının çöpten ibaret olması ayrıca 2. el temiz rahat 800 TL bulunması bunları geçipde iyi olduğunu söylüyorsan maalesef bir sıkıntın falan var.
Konunun cevabı;
Yetmez en az 300W gerekli.
Hayir genel normal teknolojiye bakildigi zaman tabi ki cok eski bir mimari ve eski bir kart tabi doğal olarak. Fakat ben şöyle dusundum o islemdiye gidipde rx 570-1050ti-1060-2060 takamayacigi gibi butceside yetmez. ben ona istinaden bunu söyledim. Adam zaten bu sistemle oyun oynamanın derdinde ve o işlemciye bu ekran kartı iyi bir ekran kartı dedim. ki normalde de o zamanların iyi kartlarından biri. Su an, cs lol valorant, pubg, gta 5, bf oyunlari(aklıma gelen oyunlar) acar catir catir oynar. Bu adamda biliyor 10 bin verip ddr4 güncel bir sisteme gecmeyi elindikiye bir seyler yapmaya çalıyor.

turbox sakın almayın
Bu arada evet TurboX iyi bir marka degil toplumca cok eleştirilen bir marka Asus msi zotac vs gibi markaların 750 kartlarını alamazan bütçe olarak tuboX almak zorunda kalıyorsun. testlerini kontrollerini sagini solunu icini vs kontrol ettikten sonra alınabilir.
Ama tüm sorumluluk sana ait, güzel bir araştırma yapmalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı