FX 6100 GTX 560 Sistem Donuyor

mete_

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bilgisayarım uzun zamandır kullanılmıyordu yaklaşık 3-4 yıl kadar. Bu aralar kullanmaya başladım, bu sefer de sorunuyla birlikte geldi. Bilgisayarım daha çok akşamları 1 kere de olsa gün içinde donuyor komut almıyor ama imleç falan hareket ettirilebiliyor. Mesela 5-10 dakika önce yine oldu: Chrome kullanırken dondu, sekmeyi aşağıya alıp masaüstüne gelebildim ama masaüstünde sağ tıkladığımda hiçbir şey olmadı seçenekler gelmedi, biraz bekledikten sonra birden donması geçti donduğu esnada verdiğim komutları işledi. Bilgisayarı gün içinde full açık tutuyorum sabahtan akşama kadar. Bunu neden yapıyor?

Bilgisayar özelliklerim:
Anakart, Gigabyte GA-870A-USB3L
İşlemci, AMD FX 6100.
PSU, codegen 600W.
RAM, 8 GB 1600 MHz DDR3.
Ekran kartı, GTX 560

Merhaba, bilgisayarım uzun zamandır kullanılmıyordu yaklaşık 3-4 yıl kadar. Bu aralar kullanmaya başladım, bu sefer de sorunuyla birlikte geldi. Bilgisayarım daha çok akşamları 1 kere de olsa gün içinde donuyor komut almıyor ama imleç falan hareket ettirilebiliyor. Mesela 5-10 dakika önce yine oldu: Chrome kullanırken dondu, sekmeyi aşağıya alıp masaüstüne gelebildim ama masaüstünde sağ tıkladığımda hiçbir şey olmadı seçenekler gelmedi, biraz bekledikten sonra birden donması geçti donduğu esnada verdiğim komutları işledi. Bilgisayarı gün içinde Full açık tutuyorum sabahtan akşama kadar. Bunu neden yapıyor?

Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci, AMD FX 6100.
PSU, codegen 600W.
RAM, 8 GB 1600 MHz DDR3.
Ekran kartı, GTX 560

Hocam termal macunlarını yenileyin. HDD sağlığına bakın. Toz varsa tozlarını alın.

Merhaba, bilgisayarım uzun zamandır kullanılmıyordu yaklaşık 3-4 yıl kadar. Bu aralar kullanmaya başladım, bu sefer de sorunuyla birlikte geldi. Bilgisayarım daha çok akşamları 1 kere de olsa gün içinde donuyor komut almıyor ama imleç falan hareket ettirilebiliyor. Mesela 5-10 dakika önce yine oldu: Chrome kullanırken dondu, sekmeyi aşağıya alıp masaüstüne gelebildim ama masaüstünde sağ tıkladığımda hiçbir şey olmadı seçenekler gelmedi, biraz bekledikten sonra birden donması geçti donduğu esnada verdiğim komutları işledi. Bilgisayarı gün içinde Full açık tutuyorum sabahtan akşama kadar. Bunu neden yapıyor?

Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci, AMD FX 6100.
PSU, codegen 600W.
RAM, 8 GB 1600 MHz DDR3.
Ekran kartı, GTX 560.

HDD de problem olabilir farklı bir HDD ile deneyin.

İlginiz için teşekkür ederim. HDD sağlığını kontrol etmek HD Tune kullandım herhangi bir sorun gözükmedi galiba, her satırda "ok" yazıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı