FX 6100 işlemciye GTX 950 vs RX 460

Delta9

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba. AMD FX 6100 işlemci bulunuyor elimde. BIOS'tan kendi O.C ile 3.71 GHz'de kullanıyorum. Oyunlarda max 45 47 derece görüyorum CPU. 4 GHz veya üstü çıkartabilir miyim, sorun yaşar mıyım ?

Asıl konu ise AMD FX 6100'e 950 mi almalıyım rx 460 mı? 950'de darboğaz olmaz diyenler %90 fakat 460 çok karışık yorumlar gördüm o yüzden tam net bilir kişiler tarafından bilgilenmek istiyorum.

GTX 950 3-6 fps fazla veriyor ama artık maziye karıştı. RX 460 al.
Şahsen bayağı bir araştırdım. aralarında 10fps var az sağılmaz fps oyuncuları için hele ki h1z1 oynayanlar için. Ve en önemlisi de her zamanki gibi yine amd de minimum fps düşmeler çok fazla. Yani örnek 40fps max 10 fps minimum. Ama gtx de 50fps max 35 fps minimum gibi ilerledi hep o yuzden gtx 950 almaya karar verdim gibi teşekkürler :)

@BERWAR Fiyatları aynı alırsam 4gbsini alırım fiyat aynı diye. Ve var 20taneye yakın video izledim. Minimum fps durumlarında zaten amd her zaman aynı. Yani çok düşüşleri oluyor. Gtx lerde minimum fps oranları daha makbul .DX 12 de evet geçiyor fakat dx12 meraklısından ziyade oynayacağım hiç bir oyun 12 e daha geçmeyecektir. Hele ki h1z1 .Geçsede nvidia iyi iş çıkartacaktır. Çünkü açıklaması da var. Daha bir çok oyunların stabil hali orjinal halini bekliyoruz bizde var ama daha açmadık gibi yorumlar yapmışlardı. Amd den uzaklaşırken tekrar amd ye yakalanmak istemiyorum izlediğim videolarda bunun doğru olduğunu gösteriyor. Sırf yeni nesil diye 30 a yakın oyunlarda her zaman minimum fps olarak çok komik derecelere düşerken stabil calışan bir kartıda kötü görmemek gerek diye düşündüm.

Ben bir 2 haftadır rx 460 olsun 950 olsun 750ti olsun 470 olsun bayağı bir video izledim. Dediklerimi youtube de rx 460 gtx 950 olarak aratırsanız fazlasıyla karşınıza cıkacaktır. Sadece 1 2 saat ayırmanız yeterli kendinize. Abarttığım bir şey yok onlarca kişi test etmiş ve hepsinde 5 10 fps geride. Ama minimum düşüş fpslerde fazlasıyla geride abartılcak kadar .Hatta bir videoda 1 oyunda 9 a kadar düşüş gördüm 950 ise 25de kalmıştı.Bu çok nadir bir şey diye bunu zaten listeye sokmadım. Sonuçta minimum fps maximum fpsden daha önemli benim için. Ama eğer genel fps diyorsak tabiki 5 ila 10 arası fark ediyor. üstüne çıkamıyor dx 12 olmadan. Amd nin minimum fps düşüşlerini kimse zaten yorum yapamaz bu bilinen bi gerçek. Sadece bu rx 400 serilerinde gitmiştir diye almayı düşündüm ki gördüğüm kadarıyla gitmemiş. Hepinize beğeni verdim teşekkür ederim ayrıca.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı