FX 6100 sistem kısa süre kullanımda ısınma sorunu

Talat Bozkurt

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 1 hafta evvel sistemimi güçlendirmek adına Sapphire RX 480 8GB ekran kartı aldım vatandan, söylemem gerek canavar bi ekran kartı.

Sorunuma gelirsek bilgisayar kısa süreli kullanımda çok ısınmaya başladı ve bazen kapanmalara sebebiyet veriyor.

Sistem Özelliklerim ;
  • AMD FX 6100 İşlemci 3.9GHz de O.C kullanıyorum.
  • 16 GB DDR3 corsair 4x4 RAM'im var.
  • Anakartımda MSI Gaming 7 2133 MHz.

Sistemimde 1 SSD 3 adet HDD bağlı 700w güç kaynağım var. Thermaltake kasamla birlikte gelen.

Neden olur nasıl çözerim bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi bileşen ısınıyor? MSI Afterburner ayarlarını yapılandırıp sıcaklıkları belirtir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklıklar cpu için 50-60 derece arasında ilerlerken , ekran kartımın sıcaklığı %40 fanları açıkken 60 dereceyi bulmuyor bile ama yinede zamansız şekilde kapanıyor acaba güç kaynağım mı yetersiz geliyor?
(Güç Kaynağı : Kasa ile birlikte gelen 700W güç kaynağı thermaltake)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı