FX 6100 Sisteme Yükseltme Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

eyyup kahraman

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde FX 6100 işlemci, MSI 970 gaming anakart, Kingston Hyperx 2x4 1600 MHz RAM, Corsair Force GS SSD, Thermaltake 600w 80+ PSU ve GeForce 9600 GT 1 GB 256 bit ekran kartlı bir sistem var.

Geçenlerde FX 8150 işlemcim yandığı için idarelik FX 6100 taktım sisteme. Şimdi durum şu. Bu yaz yeni bir sistem kuracağım ama komple sistem almak için durumum yok. Elimde bulunan SSD, kasa ve powersupply yeni ve gayet kullanılabilir durumda. Aslında anakartım da yeni ama işlemci değişeceği için RMA ve anakart komple değişmek zorunda. Ben anakart, işlemci ve RAM üçlüsünü ayrı, ekran kartını ayrı almak niyetindeyim. Hepsini bir anda alamam. Önce ekran kartını mı yoksa anakart işlemci ve RAM üçlüsünü mü almamı önerirsiniz? Ben açıkçası gruptaki diğer arkadaşlar gibi sürekli güncel çıkan oyunları yüksek FPS'de oynamak ve en mükemmel olmak niyetinde değilim. Mesela 9600 GT ekran kartımı 10 yıldır kullanıyorum ama artık üstünde yumurta pişirecek kıvama geldi, yanıyor... [emoji23] En dandik oyunlarda bile donmalar yaşıyorum. Özellikle ekran kartındaki ısınma hat safhada. İşlemcim de çok kötü. Gidip daha yüksek bir FX serisine para yatırmak istemiyorum. Sizden istediğim benim gibi orta seviyeli oyunları oynayan bir memuru en az 5 yıl üzmeyecek bir sistem... Aklımdaki sistem Ryzen 1600X, DDR4 en az 3000 MHz 16 GB RAM, B350 tomahawk anakart, ekran kartı olarakta kararsızım ama GTX 1050 Ti veya RX 580 serisi düşünüyorum. Neden 1060 yazmadın derseniz bana AMD tabanlı ekran kartlarına göre gereksiz pahalı geldi. 1050 Ti ise hem ekonomik hem de performanslı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaza biraz daha yakın bir zamanda konu açın Yaza doğru yeni ürünler ve farklı fiyat kurları olabilir. Bu yüzden şimdi plan yapmak için çok erken bir zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı