FX-6100 Sisteme Yükseltme Önerisi

tunauzl

Megapat
Daha fazla  
Herkese Merhabalar. Benim uzun süreden beri kullandığım canım ciğerim APU sistemim var. Bu sistemi daha güncel parçalarla tekrar APU olarak değiştirmek istiyorum.
Parçalar:
  • AMD FX-6100 İşlemci
  • ASUS M5a78L Anakart
  • G.Skill 8x2 CL9 1600MHz RAM
  • Fanlar, kasa ve Power supply
Bunlar kasanın parçaları ve ben bu ekran kartsız sistemi daha güncel bir boyuta taşımaya karar verdim. Yakın zamanda yazılım, programlama ve şahsi işlerim (oyun, dizi, film) için çok yüksek bir işlemciye ihtiyacım yok diye düşünüyorum. Benim gözüme kestirdiğim bir işlemci var, ismi AMD Ryzen5 2600. Bu işlemcinin günümüzde iş yaptığını duydum ve APU olarak performansı hakkında az bilgi sahibiyim. Açıkçası internette bu anakart çok güzel gösteriliyor ve benim de hoşuma gitmiyor değil. Ama ne yazık ki sorun işlemciyle bitmiyor. Anakartım AM3+ Soket tipli (yanlış yazıyor olabilirim kusuruma bakmayın) olduğundan Ryzen modellerini desteklemiyor çünkü onlar AM4 diye biliniyor. E hal böyle olunca da anakart almak farz oluyor. Ve buna yakın değişim yapacak çoğu kişiye önerilen şey ise RAM değişimi de yapılması. Kulağa mantıklı geliyor fakat sizin önerileriniz nelerdir? Nasıl bir anakart-işlemci-RAM alabilirim? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600 APU değil. Oyun konusunda apu seviyesinde olacaksan eğer R3 2200 G sana yeterli olur.

Bu işelmci farkıyla DDR4 terfisi yapmış olursun. Bütçene bağlı olarak elindekileri çıkarman gerekebilir.

Dediğin işlemcide karar kıldım. Eğer anakart önerebilirsen çok sevinirim. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Toplam 1441 lira.

Toplam 1441 lira.

hocam biraz araştırıp anakartın başka bir modelini mağazanın bulunduğu yere gidip alacağım total 1250'ye geliyor herkese çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı