FX 6100 ve GTX 1050 Ti Tabanlı Sistem

274000

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayar toplama kararı aldım ve elimde boşta duran FX6100 ve Corsair Vengeance DDR3 RAM'i değerlendirmek istiyorum. Sistemim şöyle olacak:

•FX6100 3.3GHz işlemci (Elimde)
•Corsair Vengeance 4x4: 8 GB RAM (Elimde)
•GTX1050Tİ (Alınacak)
•120 GB SSD (Alınacak)
•1 TB harddisk (Alınacak)
•460W PSU (Elimde)

Ve anakart alacağım çok uyguna ASUS M5a99X Evo r2.0 buldum onu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar toplama kararı aldım ve elimde boşta duran FX6100 ve Corsair Vengeance DDR3 RAM'i değerlendirmek istiyorum. Sistemim şöyle olacak:

•FX6100 3.3GHz işlemci (Elimde)
•Corsair Vengeance 4x4: 8 GB RAM (Elimde)
•GTX1050Tİ (Alınacak)
•120 GB SSD (Alınacak)
•1 TB harddisk (Alınacak)
•460W PSU (Elimde)

Ve anakart alacağım çok uyguna ASUS M5a99X Evo r2.0 buldum onu düşünüyorum.
Eğer illali FX 6100 işlemciyi kullanacağım diyorsanız Overclock uyumlu bir anakart alın derim. O işlemciler artık eskidiler ve oyun performansları okadar değil fakat overclock ile daha iyi performans alabilirsiniz. Veya elinizdeki parçaları satıp üstüne biraz ekleyerek i3-9100F almanızı tavsiye edebilirim. Fiyatına göre iyi bir işlemci.

FX6100 tartacak mı?
Ama şöyle düşün sen rx 590 alacağın parayı 1050 ti ya verirsen daha mı iyi olur ilerde işlemci yükselttiğin zaman elinde 1050ti mal gibi kalacak ama rx 590 alırsan hiç bişey olmaz bu arada darboğaz olur evet ama eminim ki daha fazla fps alırsın darboğaz demek kasmak demek değil

Eğer illali FX 6100 işlemciyi kullanacağım diyorsanız Overclock uyumlu bir anakart alın derim. O işlemciler artık eskidiler ve oyun performansları okadar değil fakat overclock ile daha iyi performans alabilirsiniz. Veya elinizdeki parçaları satıp üstüne biraz ekleyerek i3-9100F almanızı tavsiye edebilirim. Fiyatına göre iyi bir işlemci.
İleride FX X8 ve ya X9 alabilirim, bu işlemciler de mi düşük kalıyor peki?

Fx serisine hiç bulaşma derim. Athlon Phenom bile daha iyidir. Elindeki işlemciyi satıp 2.Nesil K ibareli i5 veya i7 alıp yola devam edilebilir. i7-2600K O.C ile RX590 bile beslersin bu derece sağlam işlemciler.

1050ti yerine RX590 alın indirim günleri yaklaşıyor. 1 TBB HDD + 128GB SSD yerine hiç HDD almayıp direk 1TB Sata SSD alın bütçe sıkıntılıysa 512GB SSD alın, yine de HDD almayın. Sorunlu donanımdır.

Eğer tüm bunlar yerine bütçe belirtirsen en iyi PC yi toplarım sana. Kış indirimlerinde alırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı