FX 6100 ve HD 4850 Sistem Sıcaklık ve Performansı

WesRooo

Hectopat
Daha fazla  
Bu sistemden beklentim yüksekti ama karşılamadı sanki. Gereğinden daha az performans alıyorum. Oyunlarda cok olmasada tıkanma yaşıyorum. Dota 2 knight online gibi sanki yanlış giden bişeyler var anakart ve ekran kartına kafayı taktım çok itici gelmeye başladılar. Bu sisteme neler yapabilirim rahatlaması için öneri lütfen.

Sistem özellikleri:
  • 8 gb 1600 mhz kingston hyper x ram(2 x 4 gb)
  • 1 gb 256 bit sapphire radeon hd 4850 ekran kartı
  • Amd fx 6100 işlemci
  • Ga 780t d3l gigabyte anakart
  • 500 gb seagate hdd
  • 500 w high power eco psu
Not:
Sıcaklıklar normal mi ? Ekran kartına dokunduğum zaman cok sıcak. Yumurta kırsan ocaktan önce pişecek nerdeyse sırf bu yüzden dış kasayı değiştirmek istiyorum aerocool strike x black edition ile.

Ekran e.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU sıcaklık değerin normal hatta HD4000 serisine göre iyi bile denebilir. Fakat CPU'n yanıyor, sağa sola ateşler saçıyor dostum. :)
CPU soğutucun stok soğutucuysa, senin ilacın bir adet Cooler Master TPC-612. Tahmini olarak boşta 30, yükte 55 dereceye çeker CPU sıcaklığını.
Bu kasmalar tamamen olmasa da, çok büyük bir bölümü CPU sıcaklığından dolayı.

Kasa içi hava akışından olabilirmi birazda olsa ? Evet stok fanı var üstünde.

Ve ayrıca ekran kartı asus gtx 750 ti alsam sisteme( +)performans açısından katar mı?

GPU sıcaklık değerin normal hatta HD4000 serisine göre iyi bile denebilir. Fakat CPU'n yanıyor, sağa sola ateşler saçıyor dostum. :)
CPU soğutucun stok soğutucuysa, senin ilacın bir adet Cooler Master TPC-612. Tahmini olarak boşta 30, yükte 55 dereceye çeker CPU sıcaklığını.
Bu kasmalar tamamen olmasa da, çok büyük bir bölümü CPU sıcaklığından dolayı.

O cpu cooler amd ye uyar mı ? Veya böyle birşey var mı ? AMD için Ayrı intel için ayrı gibi socket lere baktıgımda amd göre medmde vatanda.

Evet o da bir etkendir. Hatta stok soğutucun tozlanmışsa, temizlemek de etki eder.
Fakat AMD'nin stok soğutucuları hiçbir zaman iyi olmadı, güven vermedi. Bu sebepten ötürü dediğim ürün, sıcaklığı düşürüp CPU'yu rahatlatarak güzel bir performans artışı sağlayacaktır.
Siz yine de stok soğutucuyu bir temizleyin, fan'ı rahatlatmak için yağ damlatın ve değerleri tekrar kontrol edin. Düzelme yoksa, dediğim ürün sizi fazlasıyla memnun edecektir. :)

Yanlış hatırlamıyorsam soket2011-v3 hariç, diğer tüm AMD ve Intel soketleriyle uyumlu.

Termal macunu da CPU'nun tam ortasına, pirinç tanesi boyutunda sürün ve öyle yerleştirin soğutucuyu.

Amd 760g am3+ olması lazım bu çok teşekkür ederim ve kompresörle hava tuttum 2 ay önce cpu fanına tozlu değil şu anda.

GTX 750ti alsam psu nun gücü yeterli gelirmi gece gece kafa şişiriyorum ama.

Pardon görmemişim sorunuzu. :) GTX750Ti'ı kesinlikle kaldirir PSU'nuz. Fakat ben GTX750Ti yerine, Sapphire'dan R7 265 öneriyorum. Bariz performans farkı var. Ve evet, PSU'nuz bu kartı da kaldırır. :)

Şöyle açıklayayım; AMD tarafında kesinlikle Sapphire işini çok iyi yapiyor. Sapphire > ASUS > MSI > Powercolor. Nvidia'da ise, sırasıyla; EVGA > GIGABYTE > GALAX(yeni) > ASUS > MSI'dır. Bu sıralamayı, bu markaların tüm yönlerini düşünerek yazdım.
Nvidia'nın en büyük artısı, yazılım desteğidir. Fakat bu destek orta ve hatta daha çok üst sınıf kartlar için etkili oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı