FX 6100 ve R9 280X Sistem Battlefield 4 Lowda 50 FPS Veriyor

• Konuyu başlatan drex8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.772
overclock ile hayli zorlarsam bile işlemciyi yeter mi bu soğutucu? mesela 4.0 a çıkarsam ghz'i yine de yeter mi bana?

Sıcaklık konusunda soğutucuya gerek olduğunu sanmıyorum yani sistemde bir sorun vardır o sıcaklığa normalde çıkmaması lazım. Ben Fx 6300 kullanıyorum ayrı soğutucum var fakat çok yüksek frekansta kullanıyorum. Ama bende bile 55 dereceyi görmedi daha işlemci.

overclock ile hayli zorlarsam bile işlemciyi yeter mi bu soğutucu? mesela 4.0 a çıkarsam ghz'i yine de yeter mi bana?
4.0 Ghz'e çıkarabilirseniz gözle görülür fark illa ki olacaktır. 4.2 Seviyelerine çıkarabilen olmuş deneme yanılma işi birazda.
Yavaş yavaş overclock yapın her yaptığınızda Prime 95 ile yük testine sokun hem sıcaklıklara bakmış olursunuz hemde stabiliteyi kontrol edersiniz.

4.0Ghz ye 212 Evo ile çıkartırsanız ısınma bile olmayacaktır. Zira ben Fx6300 ü 4.7Ghz de kullanıyorum ve soğutucum Hyper T4 ve Evo dan daha düşük bir soğutucudur.

FX6100 eski FX mimarisinde üretilen bir işlemci. Bu yüzden bu şekilde problemler yaşamanız dogal. Öncelikle işlemcinin üzerinde stok fanı bile olsa bu kadar ısınmaması gerekli. Termal macun yenilemesine gidin. Eger işlemciniz sıcaklık yüzünden frekans düşüyorsa istediginiz fps degerlerini elde edemezsiniz. Termal macun sorunu çözmez ise işlemci sogutucusu alıp işlemcinizin frekansını biraz arttırmanızda fayda var.

teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için sanırım ortak karar soğutucu almakta.
termal macun parçaları başka bir kasaya monte ettigimizde yeniledik yani macunla alakalı bir sorun oldugunu düşünmüyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı