Aslında o işlemci BTF 4 oyununda o ekran kartıyla iyi fps vermesi gerekiyor. Oyunu MP olarak mı oynuyorsunuz ?
Bu arada foruma daha önce sorup cevabını aldıgınız konunuzun linkini buraya yazında moderatörler yanlış bilgilendirme yapmaktan arkadaşları uyarsınlar. Beni virgülden sonra boşluk bırakmadın diyerek banlamışlar. İşlerini ciddi ve bir o kadar özenle yapıyorlar ki cümledeki anlamdan korkmayıp virgülden sonra boşluk bırakmadıgım için yasakladılar
"Sus sen suçlusun. Birde cevap mı veriyorsun ? Burada tüm yetkiler bende ve bana hesap soranda yok. Kısacası burası benim çiftligim. İster hoş ederim ister hoşt"
O işlemci o ekran kartıyla darbogaz yapar. Yapmaz diyende yalan söylüyordur bunun başka bir açıklaması yok.
Konumuza dönecek olursak elde ki donanımlarla kontrol etmemiz gereken durumlar var. Öncelikle oyuna ilk girişte bu durum olmuyor sonrada ortaya çıkıyorsa yüksek ihtimal sıcaklıktan dolayı işlemci frekans düşürüyordur. Bunun için oyun içerisinde CPU ve GPU kullanımlarını gösteren programlar yardımı ile ani fps düşülerinin oldugu durumlarda işlemci frekanslarını ve sıcaklıklarını kontrol edin. Bununle beraber GPU sıcaklıgı ve bellek kullanımıda tabi. Ek olarak bu ani fps düşüşleri yani bu tarz sıkıntılar anlık oluyordur yüksek ihtimal, tam bu sırada HDD nizin kullanımınızı görmek lazım. Ani fps düşüşlerinin yaşandıgı sırada HDD işlem yapıyor mu ? Buna cevap vermeniz için en basit yöntem; sıkıntılı zamanda kasaya göz atıp HDD ışıgını takip etmek olacaktır.
T2 mini iyi bir sogutucu değil bu arada. 8CM lik bir fan'a sahip. 2200RPM ile çalışıyor ve bir o kadar hafif. Tüm bunlarla beraber hava üfleme degeride bir hayli düşük. Fakat G3258 için yeterli olacaktır. Ben işlemci sogutucu montajını tekrarlamanızı rica ediyorum.
Son olarakta diger oyunlarda durum nedir ? CS GO dan bahsetmiyorum tabi. Crysis 3 gibi agır CPU ve GPU gücüne gerek duyan diger oyunlarda bu tür bir sıkıntı oluyor mu?
BTF4 oyununuz orjinal mi bu arada ?