FX 6200 sistemde mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

FreeBird3582

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarda dosya taşırken, küçük ya da büyük program kurarken, özellikle güncelleme yaparken, bazen de oyun oynarken mavi ekran hatası alıyorum. Her hata aldığımda hata kodu farklı oluyor. Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyordum. Sonra format atıp Windows 10 kurdum. Sorun devam etti. AMD FX6200 işlemci için 3 fanlı kule tipi soğutucu kullanıyorum. Sıcaklık, 15 dakikalık AIDA64 testinde 45 dereceyi geçmedi. 15 dakika diyorum çünkü teste başladıktan 15 dakika sonra hata verdi.

Sistemim:
-ASUS M5A78L-M lx.
-AMD FX 6200.
-16 GB DDR3 1600 MHz RAM (2 adet 8 GB)
-GTX 750 Ti ekran kartı.
-240 GB SSD.
-430 Watt PSU.

RAM'ler ve SSD sıfır.

Gigabyte M68mt S2 rev 1.3 anakarta işlemci haricinde diğer bütün parçaları taktım. İşlemciyi bu anakart desteklemediği için AMD Athlon II X3 460 ile kullandığımda sorun yaşamıyorum.

FX işlemciyi çıkarıp Athlon II X3 460 işlemciyi ASUS anakarta taktığımda yime aynı sorunu yaşıyorum.

Şu anda ASUS anakarta FX 6200 işlemci, 8 GB (2 adet 4 GB) 1333 MHz eski RAM'lerimi taktım. HDD olarak da Seagate 160 GB 7200 RPM takılı ve Windows 8.1 işletim sistemi kurulu. Monitörü de anakart üzerindeki onboard ekran kartına bağladım. Bu şekilde mavi ekran hatasız, sorunsuz çalışıyor.

-ASUS M5A78L-M lx.
-AMD FX 6200.
-16 GB DDR3 1600 MHz RAM (2 adet 8 GB)
-GTX 750 Ti ekran kartı.
-240 GB SSD.
-430 Watt PSU.
Bu sistemle bilgisayarım kapanmadan nasıl oyun oynayabilirim?

Merhaba arkadaşım. İlgin için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. 2 adet 8 GB 1600 MHz sıfır RAM var demiştim. RAM'lerden birini çıkarıp eski ramlarimden birini (kinston 4 GB 1333 MHz) taktım. Şu anda 12 GB RAM var ve yetiyor. Dün gece sabaha kadar kullandım bilgisayarı ve hiç mavi ekran hatası almadım. AIDA 64 ile 1 saat sistem kararlılık testi yaptım ve hiçbir hata almadım.

Anakartım 16 GB'a kadar destekliyor. Sanırım çıkardığım RAM arızalı ya da anakart ile ilgili bir sorundu fakat çözdüm.

Şimdi de başka bir sorunum var. 1 haftadır Windows 10 kullanıyordum fakat bir türlü ısınamadım. Kafasına göre bana sormadan dosyalarımı siliyor, istemediğim güncellemeleri de kafasına göre yüklüyordu. Herhangi bir kapatma ayarı da yok. Neyse, bugün Windows 8.1 Pro kurdum. Tüm driverleri yükledim ve tüm güncelleştirmeleri yaptım fakat Core temp programından izlediğim kadarıyla sistem boştayken 2. 4. ve 6. çekirdekler %100 çalışıyor. Diğer 3 çekirdek normal çalışıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı