FX 6300 %100 kullanımda FPS düşüşü ve GPU kullanımının sıfırlanması

TheRedWWizard

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 1-2 aydır sistemimi zorlayan oyunlarda FPS düşmesi yemeye başladım. Sistemimi zorlayan oyun diyorum çünkü CS:GO, Valorant, LoL gibi oyunlarda herhangi bir FPS düşüşü yaşamıyorum. Daha çok yeni nesil oyunlarda oluyor sorunum.

Güç seçenekleri > işlemci güç yönetimi > en düşük ve en yüksek işlemci durumu %100'de işaretliyken aşağıda bıraktığım videodaki gibi bir sorun yaşıyorum. Dakikada bir oluyor bu FPS düşüşü ve 10 saniye civarı sürüyor. Ondan sonra eski haline geri dönüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç seçenekleri > işlemci güç yönetimi > en düşük ve en yüksek işlemci durumu %99 işaretliyken aşağıda bıraktığım videoda daha önceki attığım videodaki sorunum ortadan kalkıyor (FPS drop yemiyorum) fakat bu sefer de 10-15 FPS kaybediyorum. CS:GO'da çok daha fazla FPS kaybında yol açıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Neden böyle bir sorunla karşılaştığımı tam olarak anlayamadım. Güç kaynağımda yeni 1.5 yıl önce almıştım. Sistemim yaklaşık 10. yılını dolduracak ve bundan 4-5 sene önce PUBG oynarken yine aynı sorunla karşılaşmıştım ondan sonra kendiliğinden düzelmişti. 1-2 yıl sonra da güç kaynağımda bir arıza meydana gelmişti değiştirmek zorunda kaldım. Farklı bir güç kaynağı aldıktan sonra da sıkıntısız kullanıyordum fakat son 1 aydır yine aynı sorunları yaşamaya başladım. Sizce sistemin problemi nedir? Alt kısma sistem özelliklerimi de bırakıyorum.

İşlemci: AMD FX 6300.
Ekran kartı: MSI AMD Radeon RX 460 2 GB.
Anakart: ASUS M5A78L-M LX3.
RAM: 8 GB.
Güç kaynağı: Dark Force 600W 3xsata 3xıde 6+2pin PCI-e

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 27
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler