FX 6300 ısınma ve kapanma sorunu

Dogukan Aydogdu

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcimin iğneleri yamulmuştu en son falçatanın arkası ile düzelttim taktım termal macunumu sürdüm fakat işlemci çok fazla ısınıyor oyun oynanmıyor yani kapanıyor ve şuan sadece tarayıcı açık 39-47 derece. Tabi normal olarak oyunlarda daha da yükseliyor bu rakam bilgisayarı toplayalı 6 ay oldu işlemci fanı alsam(zaten var ama işlemci ile birlikte gelen fan) sorun düzelir mi ? Şöyle bir şey daha eklemek istiyorum, iğneler yamulmadan önce bu sorun yoktu. Birde işlemcim AMD FX6300 işlemci fanı önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcini sök bakalım. İğneler hala yamuk mu? Düzelttikten sonra takarken farkında olmadan tekrar yamultmuş olabilirsin. Ayrıca işlemciyi söküp taktıktan sonra termal macun silinmişse ısınma ve kapanma sorunu yaşaman normal. Termal macun yeniledğine emin ol.

@JaroxJamaica termal macun sürdüm fakat takarken yamulsa yerine oturmaz ve açılmaz diye biliyorum yanlışsa düzeltin. Birde normal sıcaklık değerleri kaç olması gerekli.

İğneler tam yatay pozisyonda yamulmuşsa yuvaya oturacaktır ve siz iğnelerin yamulduğunu anlamayacaksınızdır bile. Bazı iğneler yerinden kopmuş olsa bile işlemci çalışabilir. Athlon x2 250 ile bu durum başıma gelmişti. İşlemcinin 2 ayağı yok ve hala çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…