FX 6300 Nasıldır ?

ProKiLLeRTr1923

Hectopat
Arkadaşlar, bugün Vatan Bilgisayara gittim. 6100 almayı planlıyordum fakat tükenmiş. Bana 6300'ün olduğunu söylediler ben de 6100 iyi ise 6300 daha iyidir diye aldım.

Kasa gelmediği için daha takmadım.Yanında bir M5A97 R2.0 ve overclock'la uğraşmadığım için 1600 MHz Sniper G.Skill aldım.

Ekran kartını şu anlık alamayacağım ama en yakın zamanda HD 6850 veya HD 7870 gibi ekran kartlarını düşünüyorum. Şimdilik 5770 idare eder diye tahmin ediyorum. Sizce doğru mu yaptım sistem konusunda görüşlerinizi aliyim dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim AMD FX 6300 oyun için iyi bir işlemcidir. Ama 50 TL daha katıp AMD FX 8150 almanı önerirdim.

Ha sakın FX 6300 kötülediğimi sanma, sadece geleceğe dönük olduğu için dedim.

Ben oradaki yetkiliye sordum. Samimi bir insandı hemen kanım kaynadı biraz konuştuk. Adam 6300 8150 ile bir farkı olmadığını söyledi. Tamam 8 çekirdekli ama bu da yeni çıktı dedi. Bu yeterlidir daha iyisine gerek olmadığını söyledi. Zaten 1833 MHz RAM alacaktım oradan 40 lira düştüm 6100 227 lira idi, 275'e 6300 aldım.

40 lira düşmüştü buna 40 lirayi verdim. Bütçede hemen hemen değişiklik olmadı. Ekran kartını yeni aldım daha 2 senelik kart. Bence fazla değildir. O yüzden 1 sene daha bekler o :D

Hayır çalışır ama AMD tam performans için kullanıcılarına 1866 MHz'lik modüller tercih etmelerini öneriyor.

Sorun yaratır mı şimdi bu 1600'ler, çünkü bakmak için kutusunu açtım da?

Çalışmama durumu yoksa kullanabilirsem sorun yok o zaman.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı