Fx 6300 O.C Sonrası Kasma Sorunu

Geneis

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim :
İşlemci : AMD Fx 6300
Ekran kartı : Shapphire HD 7850 O.C
Anakart : GA-970a-Ds3 (rev.3.0)
Ram : 8 GB

İşlemciyi AMD Catalyst Control Center üzerinden 4.4 GHz'a çıkartıyorum ve sistemde ani kasmalar yaşanıyor.

GHz düşürmeden bu sorunu çözme şansımız varmı. (4.3 Ghz yapınca normal oluyor.)
ve bunun sebebi ne olabilir ?

İşlemci 3.5 GHz de yani normal seviyede stabil.
4.2 GHz ye o.c yapıncada gayet stabil fakat 4.4 GHz yapınca herşey takılmaya başlıyor. Videolar , masaüstü vs.

Isı normal; demekkki o kadar fazla O.c. Olmuyor. Zaten 3.5 4.4 kaparsan normal. Senin max 4.0 geçmemen gerek senin dediğin gibi olsa kişe 600 tl veripte 900 serisi almaz .

AMD nin kendi programı ile Catalyst Control Center ile çıkabilecek maksimum stabil hızı kendisi buluyor. Ve birçok yerde program FX-6300 ü 4.6 GHz ye kadar çıkartabiliyor. Acaba soun voltajla ilgilimi ?

Fakat o.c olmadığı zaman 1.284 V , o.c olduğu zaman ise 1.380 V çekiyor ama PSU da yeterli.

Emin değilim ama diğer parçalarında etkişi olabilir O.c.' da. Bir diğer konuda benim eski pc' bunu yaptığımda eve geçtiğimde net yazarım ama başka değerleride arttırıyorum. Ve sizi uyarıyor yaşanacak problemlerden ws sorumlu değiliz tarzı yani sana geniş bir yer sunuyor durman gereken yeri bilmen geriliyor. Bazı programlar var mesela ağırlık olarak işlemciye yüklenir. Ram hard disk etkisi az olur böylr durumlarda işlemci oc yaparsın verim artar.

Örnekte vereyim iki kişi koşuyorsun aranızda ip var sen hızlanıyorsun diğer parçalarıd. Çekiyor onlarıdA hızlandırıyosun ama bu sefer onlar sana yetişmek için üstündekileri atıyprlar ve eksik iş yapıyorlar. Pc parçaların birbirine bağlı hareket eder. Emin değilim ama buna benzer bişey bence. Mantık olarakta 4/1 ne olursa olsun yükselmez demek çok abartılıdır.

Olmadı bios ve çipset güncellemeyi dene.

Problem çözülünce nedenini yaz bizde bilgilenelim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün driverler , bios vs. bilgisayardaki herşey güncel, kasa tertemiz , işlemci adeta overclock için üretilmiş . Overclocku biostan yapmıyorum , amd nin driverinde Overclock için yer ayrılmış ve işlemcide bu işlem için uygun. Programı başlatınca sistem yavaş yavaş cpu yu overclock ediyor ve en hızlı ve optimize olanını maxsimum olabilecek değer olarak gösteriyor. Bazı bilgisayarlarda FX-6300 de 4.6 GHz ye kadar çıkıyor.

Benim bilgisayarım en fazla 4.4GHz ye kadar çıkıyor. Fakat herşey normal olmasına ragmen O.C yapınca sisteme kasmalar vs. giriyor. Örneğin Facebook videoları nerdeyse ilerlemiyor video açısından.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı