FX 6300 Overclock için uygun mu?

• Konuyu başlatan NGY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 490

NGY

Megapat
Yer
DENİZLİ
Daha fazla  
Meslek
OPERATÖR
Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0
İşlemci: AMD FX 6300
RAM: Kingston 4 GB DDR4 1600MHz
Ekran Kartı: RADEON HD 6800 (6850 diye geçiyor sanırım.)
Fanlar stok fan, işlemci fanı da dahil
PSU: 500 W
SSD: Kingston 120 GB tam model aklımda değil.

En fazla kaç GHz'e kadar çıkarabilirim BIOS ayarlarından ya da Catalyst Control Center'den otomatik CPU Overdrive ile?

Şöyle bir düşüncem de var, anakart ve işlemciyi değiştirsem yerine ne koymalı ? Düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapılabilir.
Kaç GHz'e çıkacağını sen kendin uğraşarak deneme yanılma yoluyla bulucaksın stabil değerleri.
AMD FX 6300'ü stok soğutucuyla overclock yapmak odanı iyice ısıtabilir.
Overclock yapıcaksan iyi bir soğutucuya ihtiyacın olacak.
Ek olarak bu konu işine yarayabilir ;
Amd FX-6300 Overclock Deneyimi

Ben kendim 4.4 ghz ye çıktım. Daha fazlada zorlamadım. Çünkü Mersinde yaşıyorum ve yazları hava çok sıcak oluyor. Verdiğim voltajı filan hatırlamıyorum.
IMG-20181223-WA0000-1.jpeg

Ben kendim 4.4 ghz ye çıktım. Daha fazlada zorlamadım. Çünkü Mersinde yaşıyorum ve yazları hava çok sıcak oluyor. Verdiğim voltajı filan hatırlamıyorum.Eki Görüntüle 359446
bios'dan mı yaptın ayarları mümkünse resim atabilir misin ?
Overclock yapılabilir.
Kaç GHz'e çıkacağını sen kendin uğraşarak deneme yanılma yoluyla bulucaksın stabil değerleri.
AMD FX 6300'ü stok soğutucuyla overclock yapmak odanı iyice ısıtabilir.
Overclock yapıcaksan iyi bir soğutucuya ihtiyacın olacak.
Ek olarak bu konu işine yarayabilir ;
Amd FX-6300 Overclock Deneyimi
Yaptım şuan 5.0 ghz de :)

Son düzenleme:
O yaptığınız overclok sizce stabil mi? stok soğutucu ile oyunlarda kitlenme reset gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. önce bir test programı ile işlemcinizi zorlayın. yoksa bende şimdi fx 6100 mü 6 ghz yapardım yani.

Stok soğutucu yok bende güçlü bir hava soğutucu var. 2 seneyi geçgindir kullanıyorum bu hızda hertürlü oyunuda oynadım gayet stabil.
O yaptığınız overclok sizce stabil mi? stok soğutucu ile oyunlarda kitlenme reset gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. önce bir test programı ile işlemcinizi zorlayın. yoksa bende şimdi fx 6100 mü 6 ghz yapardım yani.

5 de rahat şuan fazla zorlayan bişey yok yani 60 derece falan oluyor bazen 70 i görüyor ama reset falan atmadı daha

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı