FX 6300 Overclock Yapma

prophet '

Hectopat
Yer
Kırıkkale
Şu anda kullanmakta olduğum;
Sistemime overclock yapmak istiyorum ve bu konuda gerçekten bilgisizim. Bu yüzden BIOS menüsünden turbo moda aldım işlemci 3.5 GHz'den 3.8 GHz'e çıkıyor. Herhangi bir oyunda FPS düşmeye başladı (rahat 10 FPS) eski haline çevirince bilgisayar kendine geldi. Turbo moda aldıktan sonraki değerlere bir daha baktım RAM 1600 MHz'den 1150 MHz'e iniyor. Doğal bir şey mi ya da MHz değerlerini artırmam bir sıkıntı çıkarır mı? İşlemciyi overclock ile kaça çıkarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan ile sorunsuz bir şekilde 4.0 GHz'i görmüştüm. Tabi yıllar önceydi çarpan değerlerini hatırlamıyorum.

Şu anda kullanmakta olduğum;
Sistemime overclock yapmak istiyorum ve bu konuda gerçekten bilgisizim. Bu yüzden BIOS menüsünden turbo moda aldım işlemci 3.5 GHz'den 3.8 GHz'e çıkıyor. Herhangi bir oyunda FPS düşmeye başladı (rahat 10 FPS) eski haline çevirince bilgisayar kendine geldi. Turbo moda aldıktan sonraki değerlere bir daha baktım RAM 1600 MHz'den 1150 MHz'e iniyor. Doğal bir şey mi ya da MHz değerlerini artırmam bir sıkıntı çıkarır mı? İşlemciyi overclock ile kaça çıkarabilirim?
Öncelikle ekran kartın işlemcine göre güçsüz.İşlemci zaten kartına göre hızlı.Sen birde o.c yaparak daha da hızlı hale getiriyorsun.Ve böylece kartın işlemcinin hızına yetişemiyor.Daha orta seviyelerdeki bir kartla dene 1050 ti yada 960 gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı