Fx 6300 Pin Kırılması

Kuon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün işlemci soğutucusunu sökerken soğutucu işlemciyle beraber çıktı. Daha sonra baktım ki birkaç tel yamulmuş onları düzelttim daha sonra baktım bir tanesi (en köşedeki pin'lerden biri) tamamen yamulmuş onu düzelteyim derken kırdım. Sonra işlemciyi tekrar taktım ve bilgisayar açıldı.

Her şey sorunsuz gibi gözüküyor hatta cpu'yu da gpu'yu da stress testine falan da soktum ısıda çalışmalarında herhangi bir sorun yoktu hatta sıcaklık daha da düştü.

Daha sonra en son yüklediğim Quantum Break oyununa girdim ve oyuna normalde 35 fps verirken 15 fps ile falan girdi daha sonra beyaz ekran gelip ekran kartı minumum'u karşılamadığından kapanacak dedi ve kapandı. Birkaç kez daha girdim sonuç aynı. Daha sonra Call of Duty oyununa girdim onda da aynı şekilde oyun donuyor sonra atıyor fakat bu defa hata vermeden. Sadece Dark Souls 3 Oyununu sorunsuz oynadım. Şimdi diyorum ki bu diğer iki oyundan atmasının sebebi o pin mi yoksa sadece tesadüf mü? Yani ekran kartı driverlerina falan mı bir şey oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Usta bir elektronikçi bulursan lehim yaptırabilirsin. Aynı olay bende x4 620 soğutucusunu değiştirecekken başıma geldi. Bende hiç pc tepki dahi vermiyordu. Tanıdığım iyi bir telefon ustası var aynı zamanda elektronikçi. Eli lehime çok uygun ve hayva v.b setleri de üst düzey. Lehimle eski pini taktık. Şuan da 3120 MHz o.c yaptım (2600'den) sıkıntısız çalışıyor. Ama işinin ehli olmasına dikkat et. Tecrübesiz biri diğer pinleri kırabilir işlemcinin levhasına, yapısına zarar verebilir.

Usta bir elektronikçi bulursan lehim yaptırabilirsin. Aynı olay bende x4 620 soğutucusunu değiştirecekken başıma geldi. Bende hiç pc tepki dahi vermiyordu. Tanıdığım iyi bir telefon ustası var aynı zamanda elektronikçi. Eli lehime çok uygun ve hayva v.b setleri de üst düzey. Lehimle eski pini taktık. Şuan da 3120 MHz o.c yaptım (2600'den) sıkıntısız çalışıyor. Ama işinin ehli olmasına dikkat et. Tecrübesiz biri diğer pinleri kırabilir işlemcinin levhasına, yapısına zarar verebilir.

Hocam çok iyi bilen birine sordum o boş bacaktır dedi ekran kartıyla hiçbir ilgisi olamaz denk gelmiştir dedi.

@Recep Baltaş Hocam siz de konuya bakar mısınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı