FX 6300 RX 470 sistemde FPS düşmesi

UnrivaLl

Megapat
Daha fazla  
Sistemim şu şekilde;

AMD FX 6300.
RAM: 12 GB DDR3 1333MHz.
Ekran kartı: Sapphire RX 470 Nitro 4 GB.
PSU: 600W Everest.

Arkadaşlar oyunlarda çok drop yaşıyorum. Örneğin Fortnite, CS:GO gibi oyunlarda daha fazla yaşıyorum ama genel olarak bütün oyunlarda drop sorunu mevcut. Ne yapsam çözemedim. Sorun sizce işlemcide mi? Yardım ederseniz çok teşekkür ederim.

Yüksek FPS alıyorum bu arada ona rağmen FPS birden 30 hatta 2'ye kadar düşüyor.
Ani hareketlerde daha çok oluyor drop.

O oyunlarda 30A düşmemesi lazım. Ekran kartı Driver'ini güncel değilse günceller misin? Güncelse kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.

Eski sistemim fx4100 + 1050ti da 75 ten aşağı inmediğim oyunlar. Hatta CS:GO da 100 lerdeydi hep.

Yavaş yavaş format hazırlıklarına başlamanı tavsiye ederim. (yedekleme vs.)

Bu sırada da ;
cmd'i yönetici olarak çalıştırıp
chkdsk /f
ve
sfc /scannow
komutlarını deneyebilirsin. Disk tarafında ve sistem dosyaları tarafında düzeltilebilecek bir sorun varsa ondan kurtulursun.

CS:GO'da 30'a falan düşmüyor Fortnite'da düşüyor sadece CS'de 200'den 150 100E düşüyor bazen drop yani işte Driver kaldırıp çok kurdum format attım aynı ben işlemci ve RAM'den kaynaklı oldugunu düşünmeye başladım artık. En çok açık dünya oyunlarında oluyor drop Witcher 3 falan fazla olmasa da oluyor 60'dan 35'e düşüyor mesela.
Eski sistemim FX4100 + 1050 Ti'da 75'ten aşağı inmediğim oyunlar. Hatta CS:GO'da 100lerdeydi hep.

Yavaş yavaş format hazırlıklarına başlamanı tavsiye ederim. (Yedekleme vs.)

Bu sırada da;
CMD'i yönetici olarak çalıştırıp.
Chkdsk /F.
Ve.
SFC /scannow.
Komutlarını deneyebilirsin. Disk tarafında ve sistem dosyaları tarafında düzeltilebilecek bir sorun varsa ondan kurtulursun.

Deneyeceğim teşekkürler.
Eski sistemim FX4100 + 1050 Ti'da 75'ten aşağı inmediğim oyunlar. Hatta CS:GO'da 100lerdeydi hep.

Yavaş yavaş format hazırlıklarına başlamanı tavsiye ederim. (Yedekleme vs.)

Bu sırada da;
CMD'i yönetici olarak çalıştırıp.
Chkdsk /F.
Ve.
SFC /scannow.
Komutlarını deneyebilirsin. Disk tarafında ve sistem dosyaları tarafında düzeltilebilecek bir sorun varsa ondan kurtulursun.

Biraz düzeldi bu işlemi yaptıktan sonra teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı