FX 6300 sistem kapanma problemi

Sabah gittim "Xigmatek Powerful" marka 35 liraya vatandan termal macun aldım.Üstündeki baya kuru kuru olmuş.Önce ıslak mendil sonra kuru peçete ile temizledim sürdüm üzerine,çok iyi süremesemde kapattım sonuç olarak boşta 36-40 derece arasına düştü, oyuna girdiğimde 64 derecelerde normale döndü ısılar sanki.Kapanıp kapanmayacağına bakacağım biraz oyunu oynadıktan sonra ama sanıyorum ki kapanmaz bu arada PSU'dan olacağını zannetmiyorum PSU'yu daha 5-6 ay önce aldım yeni

Herşey için teşekkürler :)

Bu arada işlemci 3 değil 6 çekirdek

@FalconPolat

Alıntı yaptığın mesajı okumuyor musun? Kapanıp kapanmayacağına bakacağım demiş.
Okudum 7 dkda 82 dereceyi görmesi kapanma sebebiydi zaten bir 5 dk daha dursa 82 dereceyi rahat geçecekti ve sistem kendini kapatacaktı boşta 50 derecede olması aşırı anormal bir durumdu zaten sorununun ısı olduğunu yeterli olgunlukta olmadığın için anlamıyorsun sanırım sen konudan bir habersin PSU markasına takmışsın okudun mu diye soruyorsun bana 😂 ama senden daha iyi okuyup anladığım bir gerçek sorun PSUda deyip atmıyorum direk çözümü daha erişilebilir bişey söylüyorum 🙂

1-2 Saatlik pubg testi sonrası işlemci max 67 dereceyi gördü.Kapanma sorunuda geçti kapanmıyor sorun ısı kaynaklıymış

Ayrıca 3 çekirdek demek yanlış olur.3 modül 6 çekirdek. AMD'de 1 modülde 2 çekirdek var.

Yardımlarınız için teşekkürler

1-2 Saatlik pubg testi sonrası işlemci max 67 dereceyi gördü.Kapanma sorunuda geçti kapanmıyor sorun ısı kaynaklıymış

Ayrıca 3 çekirdek demek yanlış olur.3 modül 6 çekirdek. AMD'de 1 modülde 2 çekirdek var.

Yardımlarınız için teşekkürler
Dediğiniz durum farklı amd bu konuda insanları yanıltmış hatta davası bile vardı şundan örnek veriyim FX 8350 8 çekirdekli Ryzen 2600 6 çekirdekli diye geçiyor fakat CPU kullanımı FX 8350de daha fazla oluyor bunun sebebide işlemcinin aslında 4 core 8 therad olması Ryzen 2600 ise 6 core 12 therad gözükmesi gerçek zamanlı işlemci çekirdeği daha önemli sizin dediğinize göre Ryzen 2600de 12 çekirdek o zaman sanal çekirdek ile gerçek çekirdek farklıdır 🙂

Sanal çekirdekler gerçek çekirdek olarak sayılamazlar. İşlemcin 3 çekirdektir. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Sürekli bu güç kaynağıyla alakalı şikayetler duyunca aklıma direkt o geldi normalde 80 derece bir işlemci için sorun olmamalı ama sizin işlemci için bir sorunmuş demek ki. Kusura kalmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı