FX 6300 sistem R7 370 ekran kartını görmüyor

mkrayz

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2015
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
5-6 ay önce PSU bozuldu ve bunu High Power ile değiştim. Bundan 3-4 ay sonra anakartım bozuldu. Bunu ikinci el Letgo'da aynısı ile değiştim. Daha sonra 1 hafta bu şekilde kullandım. Birden ekran titredi ve gitti-geldi birkaç defa, sonra görüntü komple gitti. Bilgisayarı yeniden başlattım ve görüntü yine gelmedi, ben de format attım. Bilgisayar açıldı ancak ekran kartını görmüyor, Windows temel görüntü bağdaştırıcısı yazıyor. Driver kurulumu esnasında Windows yeniden başlatılacaktır diyor, ve yeniden başlattığında siyah ekranda kalıyor. Bilgisayarın her bileşeni çalışıyor ekran kartı ışığı yanıyor. Farklı ekran kartı denedim, sonuç aynı.

Bilgisayar parçaları:
Ekran kartı: ASUS R7 370 4 GB.
Anakart: MSI 970A-G43.
İşlemci: AMD FX6300.
PSU: High Power 600W.
Windows 10.
 
Öncelikle PC'ye bağlı bütün kabloları sök sonrasında, bir kontrol kalemi alıp aşağıda belirttiğim şeydeki metalleri kısa devre yaptırmalısın. Kasanın güç tuşuna basılı tutup 1 ve 2. metali kısa devre yap 30 saniye bekle, sonra 1-3, 2-3 şeklinde yap. Sonra PC'yi açıp düzelmişmi diye bak, bu sorunu çok defa yaşadım. Aynı sistem olsun yeni topladığım sistemde olsun. Sorun bende kulaklıktan dolayı yapıyordu, geceleri PSU anahtarını kapatmaya başladığımdan beri bir daha hiç yaşamadım.

ac-power-supply-girisi-guc-kaynagi-konne-754b.jpg
 
DDU ile görüntü sürücüsünü kaldırıp yeniden kurun. Devam ederse temiz Windows kurulumu yapın. O anakart zaten sıkıntılı. Hiç görüntü vermezse anakart kaynaklı da olabilir.

Sorunu bu şekilde çözdük, çok teşekkür ederim.
Sorunu çözdük sandık ama 3-4 saat sonra yine aynı olaylar yaşanıyor. Yine ekran kartını görmemeye başladı. PSU yeni almıştım ama sorun onda olabilir mi acaba?
Bu arada siz değerli arkadaşların, çözüm olarak sunduğu her şeyi de denedim.

Tam olarak olayı anlatmak gerekirse, tekrardan format attım ve bilgisayarı açtığımda ekran kartı yine görünmüyordu. Sonra arkadaşın dediği gibi DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurdum. Sonra yeniden başlattım ve ekran kartını gördü. Sorunun düzeldiğini düşünerek buraya yazdım ancak 3 saat sonra yine aynı şekilde ekran gitti ve bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran kartını yine görmüyordu. Bu olayı tekrarlayarak bir kez daha yaptım ve 3 saat sonra yine ekran gitti ve koyu çizgili bir ekran geldi.
BIOS'da yapılacak bir ayar var mı? Yaptım ancak bir şey eksiktir belki diye sormak istedim çünkü bir yerde ufak bir hata var yoksa ekran kartını hiç görmezdi.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı