FX 6300 sistem toplama

EnderTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat takipçileri sizlerden bir ricam var ben kendi çapımda bir bilgisayar topladım bana biraz yardım edebilir misiniz? Eksikleri yanlışları neler yardım ederseniz sevinirim ve yanlış olan parçanın yerine yeni bir uygun parça koyarsanız daha da mutlu olurum. Para sınırı yok ama yine de abartmayalım. Orta derece bir bilgisayar her türlü işimi görür.

Kendi çapımda topladığım parçalar :

• FX6300
  • MSI 970 GAMİNG KINGSTON HyperX, 16GB (4X4GB),DDR3-1866MHz
  • Gigabyte Nvidia GeForce GT 730 2GB 128Bit DDR3 DX11.2 Ekran Kartı
  • SAMSUNG 850 EVO 120GB SSD
  • SEGATE 1TB 3.5"7200 RPM 64MB SATA3 DAHİLİ HARDDİSK
  • Silverstone Tundra serisi TD02-E sıvı soğutma serisi
  • Maalesef Kasa bulamadım bu konuda ayrı bir yardım istiyorum
  • Açıkcası güç kaynağı nasıl seçilir bilemediğimden bu konu da da bir yardım istiyorum sizden.

Şimdiden çoook sağ olun yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçene göre technopat youtube kanalından sistem tavsiyelerini izleyip kararını verebilirsin.

aslında yalnış anlamadım tabii ki ben bu bilgisayar toplama işlerinde yeniyim o yüzden kötü bir sistem olma olasılığı çok yüksek ^^

aslında bütçe sınırım yok beni uzun süre idare edecek hem programlama işlerimde uğraşırken yavaşlama yapmayacak (bayağı fazla kod ile uğraşacağım yakın zamanda) ve beni hafta da 1-2 gün oyun oynama isteği geldiğinde oyundan aldığım zevki en üst seviyelere çıkartacak bir bilgisayar arıyorum aslında dediğim gibi bütçe sınırım yok ama uçuk bir bilgisayara da ihtiyacım yok bir 5-6 sene beni idare etsin zaten mecburi olarak yeni bir bilgisayar almam gerekecek bu arada grafik işlemleri ile de uğraşacağım için içerisinde monitörü de dahil olmak üzere bana hem kodlar üzerinde çalışırken kolaylık sağlayacak hem oyundan aldığım hazzı arttıracak hem de grafik işlemleri ile uğraşırken beni zorlamayacak bir bilgisayar aşırı işime yarar tabii sistem ve donanım açısından dediğim gibi beni 5-6 sene idare etsin bozulmadan dökülmeden sonra zaten mecbur değiştirmem gerekecek
@Silinen üye

ve ek olarak da soğutması sessiz olursa su soğutması gibi bir soğutma işime yarayabilir çünkü sessiz ortamda bir iş yapmayı ya da oyun oynamayı çok severim hem bana huzur verir hem de oyun oynarken ya da bir iş üzerinde çalışırken daha verimli olmamı sağlıyor

Geleceğe yönelik düşünüyorsanız İntel Skylake işlemci, DDR4 Ram tabanlı bir sistem olmalı bu konuda hemen hemen herkes hem fikir olacaktır. Kasa olarak Zalman R1 600w öneriyorum güçlü ve güzel. Oyun oynamayı seviyormuşsunuz ekran kartı önerim:

Sapphire 11242-13-41G ATI

uzun zaman sıkıntı yaşamadan oyun oynayabilirsiniz.

Ssd için önerim ise seçtiğiniz ssd zaten güzel. Ssd olarak samsung ya da ocz gibi markaları tercih edin.

ssd olarak genelde samsung 850 evo 120gb-240gb tercih ediyorum

peki anakart olarak bir tavsiyeniz var mı yoksa sizi hiç yormayıp başka bir konu da açabilirim tabii

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı