Merhaba Technopat takipçileri sizlerden bir ricam var ben kendi çapımda bir bilgisayar topladım bana biraz yardım edebilir misiniz? Eksikleri yanlışları neler yardım ederseniz sevinirim ve yanlış olan parçanın yerine yeni bir uygun parça koyarsanız daha da mutlu olurum. Para sınırı yok ama yine de abartmayalım. Orta derece bir bilgisayar her türlü işimi görür.
Bu saatten sonra FX sistem alınmaz. Ekran kartı olarak GT 730'u seçmişsin. Bu kart ile oyun hayali kurmayı unutmalısın. Bu işlemciye sıvı soğutma son derece gereksiz olmuş.
aslında bütçe sınırım yok beni uzun süre idare edecek hem programlama işlerimde uğraşırken yavaşlama yapmayacak (bayağı fazla kod ile uğraşacağım yakın zamanda) ve beni hafta da 1-2 gün oyun oynama isteği geldiğinde oyundan aldığım zevki en üst seviyelere çıkartacak bir bilgisayar arıyorum aslında dediğim gibi bütçe sınırım yok ama uçuk bir bilgisayara da ihtiyacım yok bir 5-6 sene beni idare etsin zaten mecburi olarak yeni bir bilgisayar almam gerekecek bu arada grafik işlemleri ile de uğraşacağım için içerisinde monitörü de dahil olmak üzere bana hem kodlar üzerinde çalışırken kolaylık sağlayacak hem oyundan aldığım hazzı arttıracak hem de grafik işlemleri ile uğraşırken beni zorlamayacak bir bilgisayar aşırı işime yarar tabii sistem ve donanım açısından dediğim gibi beni 5-6 sene idare etsin bozulmadan dökülmeden sonra zaten mecbur değiştirmem gerekecek @Silinen üye
ve ek olarak da soğutması sessiz olursa su soğutması gibi bir soğutma işime yarayabilir çünkü sessiz ortamda bir iş yapmayı ya da oyun oynamayı çok severim hem bana huzur verir hem de oyun oynarken ya da bir iş üzerinde çalışırken daha verimli olmamı sağlıyor
Geleceğe yönelik düşünüyorsanız İntel Skylake işlemci, DDR4 Ram tabanlı bir sistem olmalı bu konuda hemen hemen herkes hem fikir olacaktır. Kasa olarak Zalman R1 600w öneriyorum güçlü ve güzel. Oyun oynamayı seviyormuşsunuz ekran kartı önerim: