FX-6300 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Emir13

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
363
Çözümler
2
RAM
Hyperx Genesis Dual 4+4 GB DDR3 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON SA400S3120GB & Seagate Baraccuda 500GB
Ekran kartı
Asus Phoneix GT 1030
Anakart
Gigabyte GA780T-D3L
İşlemci
FX-6300
Merhaba, mavi ekran hataları ile başım dertte. Yüksek ihtimalle RAM'lerden kaynaklı çünkü PC genelde hep kullanılabilir miktar 4 GB olarak gösteriyor. Normalde 8 GB Kingston RAM'e sahibim. Elimde boş flash olmadığı içinde Memtest yapamıyorum. Az önce mavi ekran hatası aldım tekrardan. Ondan önce de PC aniden kilitlendi ben de resetledim. 2 adet minidump dosyası düşmüş incelerseniz sevinirim.

Minidump Yandex.
 
Minidump dosyasına göre sorun disklerde gibi görünüyor. Kullanmış olduğunuz 2 farklı SSD modelinden birisinde sorun var, işletim sistemi Seagate'de veya KINGSTON'da ise kasa içerisinde SATA ve güç kablolarını kontrol edin, gerekirse çıkartıp yeniden düzgünce takın. Sorun bunların ardından devam ederse işletim sisteminiz hangi SSD ye kuruluysa format atıp diğer markalı SSD ye kurun bunu en son çare olarak düşünebilirsiniz. (Ayrıca CrystalDiskInfo yazılımıyla SSD'larınızın sağlık durumunu öğrenebilirsiniz)

Normalde 8 GB RAM sahibi olduğunuzu söylüyorsunuz, işletim sisteminiz 32 bit ise 4GB den fazlasını maalesef kullanamaz. Sanırım RAM sorununuzun kaynağı bu olmalı.
 
Minidump dosyasına göre sorun disklerde gibi görünüyor. Kullanmış olduğunuz 2 farklı SSD modelinden birisinde sorun var, işletim sistemi Seagate'de veya Kingston'da ise kasa içerisinde SATA ve güç kablolarını kontrol edin, gerekirse çıkartıp yeniden düzgünce takın. Sorun bunların ardından devam ederse işletim sisteminiz hangi SSD'ye kuruluysa format atıp diğer markalı SSD'ye kurun bunu en son çare olarak düşünebilirsiniz. (ayrıca CrystalDiskInfo yazılımıyla SSD'larınızın sağlık durumunu öğrenebilirsiniz)

Normalde 8 GB RAM sahibi olduğunuzu söylüyorsunuz, işletim sisteminiz 32 Bit ise 4 GB'den fazlasını maalesef kullanamaz. Sanırım RAM sorununuzun kaynağı bu olmalı.

Öncelikle incelediğiniz için teşekkür ederim. Sistemim 64 Bit. Rica etsem önceki açtığım konulara bakar mısınız? Orada disklerin sağlık durumları vs yazıyor. Ek olarak Windows güncellemelerini yaparken değişiklikler geri alınıyor hatası aldığım için ve sistemde kilitlenmeler olduğu icin Windows'u sıfırlamak istedim ( format USB'im olmadığı için) ancak sifirlamadada değişiklikler geri alınıyor dedi. Bu sebeple masaüstüne geldiğimde oturum açılmadı gibisinden bir hata aldım. En yakin zamanda format atmayi deneyeceğim.
 

Geri
Yukarı