FX 6300 sistemde Valorant donup kalıyor

İşletim sistemi
Windows 10

MustafaKAA

Hectopat
RAM
8 GB G.skill
Ekran kartı
MSI Radeon R7 240 (2gb)
Anakart
M5A97 R2.0
İşlemci
AMD FX -6300- Six-Core Processor
Valorant son 1 haftadır oyundayken tak dönüyor ve hiçbir işlem gerçekleştiremiyorum.
Donanımlarımı gözden geçiriyorum teste tabii tutuyorum OCCT ile 1 saat teste tabii tuttum hiçbir sorun olmadı. Disklerimi ve RAM donanımlarını teste tabii tuttum. Onlarda da hiçbir sorun yok. Bugün silip tekrar yükledim poligonda bile atıyor. Genel FPS 120 aşasına düşmüyor. Ancak oyun takılıyor. PC'yi reset tuşuna basıp açmaktan başka çarem kalmıyor. Aynı şekilde donanımsal bir hata olsa League of Legends oyununu arka arkaya Full ayarlarda 8 el attım. Hiçbir sorun yok. Isınma sorunumda yok CPU 46 derecelerde GPU 38 derecelerde geziyor. Neden oluyor biri yardım edebilir mi? Çıldıracağım çünkü artık.

Yüklemeyi dene sonuçları burada bizimle yine paylaş. Ama bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Ya işletim sistemi değiştiriceksiniz ya da Valorant gibi oyunlara veda edeceğiz.
windows 10 bir başka sürüm yapsam olmazmı mesela win10 1903 gibi win10 1909 gibi
mustafa kardeş şimdi bu sorunu nasıl çözecez
bütün insanlar windows 10 kuruyor onlarda niye sıkıntı yok

Windows 10 bir başka sürüm yapsam olmaz mı mesela Windows 10 1903 gibi Windows 10 1909 gibi.
Mustafa kardeş şimdi bu sorunu nasıl çözeceğiz.
Bütün insanlar Windows 10 kuruyor onlarda niye sıkıntı yok.

Ben bütün sürümleri denedim olmuyor. Windows 8.1 sorunsuz çalışıyor ancak. Geçmek istersen ona geçebilirsin.

@MustafaKAA hocam benim de RX580 8 GB FX8350'li sistemim var Valorant'ta 110 FPS'e nadiren çıkıyor monitörüm 120 Hz olduğu için gözüme kötü geliyor. Uzunca bir süre 90-110 arası oynuyordum ta ki 2 gün öncesine kadar. Raunt başlamadan 100 FPS civarı alıyorum raunt başlayınca FPS 50-60'a düşüyor bu sorunun çözümü var mıdır?

@MustafaKAA hocam benim de RX580 8 GB FX8350'li sistemim var Valorant'ta 110 FPS'e nadiren çıkıyor monitörüm 120 Hz olduğu için gözüme kötü geliyor. Uzunca bir süre 90-110 arası oynuyordum ta ki 2 gün öncesine kadar. Raunt başlamadan 100 FPS civarı alıyorum raunt başlayınca FPS 50-60'a düşüyor bu sorunun çözümü var mıdır?

Problemi çözdüysen anlatabilir misin nasıl çözdüğünü?

Son düzenleyen: Moderatör:

Problemi çözdüysen anlatabilir misin nasıl çözdüğünü?

Sorun çözdüm zannediyordum. Ancak çözülmüyor. FPS attırma videolarını izleyebilirsin. En yüksek FPS alımı için ben Windows 8.1 Pro geçtim. Ancak o da artık hiçbir desteği yok maalesef. Ondan dolayı artık Valorant bu bilgisayarımda oynamıyorum.

Sorun çözdüm zannediyordum. Ancak çözülmüyor. FPS attırma videolarını izleyebilirsin. En yüksek FPS alımı için ben Windows 8.1 Pro geçtim. Ancak o da artık hiçbir desteği yok maalesef. Ondan dolayı artık Valorant bu bilgisayarımda oynamıyorum.
nasıl oynayacaz bu oynu

bu nasıl bir hata çözümü nasıl yok

@MustafaKAA @servetdulaz
Biraz önce DDU ile ekran kartı Driver'ını sildim, BIOS'u güncelledim, Radeon Software'dan ekran kartı ayarlarını yapıp oyuna girdim ve 10-20 FPS'lik bir artış gözlemledim. Eğer hiçbir yol işe yaramıyorsa denediğim yöntemi size de öneririm.

@MustafaKAA @servetdulaz
Biraz önce DDU ile ekran kartı Driver'ını sildim, BIOS'u güncelledim, Radeon Software'dan ekran kartı ayarlarını yapıp oyuna girdim ve 10-20 FPS'lik bir artış gözlemledim. Eğer hiçbir yol işe yaramıyorsa denediğim yöntemi size de öneririm.

Bizim sorun FPS değil. Bizim sorunumuz bilgisayarı ilk açtığımı da oyuna girip ilk oyunu oynarken oyun donup kalıyor sonra reset çektiğimde sonra oyunda hiçbir sıkıntı olmuyor.

Benim sorunum ortadan kalktı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı