FX-6300 Tabanlı Sistem Önerisi

dantresh

Hectopat
Daha fazla  
Hayırlı geceler arkadaşlar.

Uzun bir süre sonra emektarımı emekliye ayırmaya karar verdim. Yeni toplayacağım sistemde bütçem 1000 TL ile sınırlı ve sistem olarak aşağıdaki parçaları düşündüm. Intel ile ilgili bir öneri yapmayın rica ediyorum, o kadar bütçem yok.

Bunun haricinde eklemediğim donanımlar zaten elimde mevcut.
Sisteme takacağım ekran kartı Asus HD7790 2GB, monitör çözünürlüğü 1600x900 nasıl bir performans alırım arkadaşlar? Bütçem 1050 TL, önerilerinizi bekliyorum.

Yok mu yardımcı olacak ?

Son düzenleme:
Elinizdeki güç kaynağı 12v kanalından ne kadar veriyor? Marka/modeli nedir?

Bütçeyi biraz aştım. Bütçenizi çok az arttırabilirseniz bunu öneririm. Eğer ki arttıramam derseniz. Kasayı bunla değiştirebilirsiniz.

Deep Cool TESSERACT BF Kasa

Screenshot_1.png

İntel önermeyin demişsin ama işlemci soğutucusu ile pek farkı kalmıyor. İntel tarafında daha ucuz anakart bulabilirsin. DirectX 12 ile bile FX 6300 bir 4. nesil İ5'i geçemez.

3570K aşağı yukarı 4460 performansı verir. Cinebench puanlarına bakabilirsin.
CPU Benchmarks - Compare Products on AnandTech

İlle de FX 6300 alırım dersen eğer RAM tek modül 1600 MHZ olsun, çünkü pek bir farkı yok. Hem de 160 TL, daha ucuz.
O anakart eski. 970 chipset en ucuzu 250 TL.

İşlemciyi 8 serisine yükseltmeye karar verdim. Evet İntel öneriyorsunuz çok teşekkür ederim ama benim kanım ısınamıyor bir türlü intel'e Ayrıca 1600 Mhz ile 1866 Mhz Ram arasında çok önemli bir performans farkı oluşur mu ? Tek modül 8 gb mı yoksa 2x4 modül mü ?

İntel daha performanslı olacak diyorsunuz kısacası... Peki bana Max 1150 tl bütçelik bir İntel sistem toplayabilirmisiniz madem birçok arkadaşımız bunu öneriyor bir bildikleri vardır destekleriniz için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Peki önerilen sistemde Asus hd7790 2gb 128 bit ekran kartıyla 1600x900 çözünürlükte kaç fps alabilirim yani ekran kartıyla iyi bir performans alabilirmiyim ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı