Fx 6300 Tabanlı Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle görünse de aslında öyle değil.
Sizin sistemde kasa kötü ve ram seçimi yanlış. Tek modül ram kullanmıssınız ve cl 10 gecikme değeri. Bu temel hata.
Bir de, eğer bu dediğim anakartı alırsanız intel'in broadwell işlemci ailesini de kullanabileceksiniz. Bu anakartta amd anakartlarda olmayan m2 ssd desteği (ki en önemlisi budur), kolay o.c, altın kaplama usb portları, daha güzel tasarım, crystal sound 2 ile ses kartı seviyesinde ses deneyimi, ping sürelerini kısaltmak için farklı ethernet portu tasarımı var. Oysaki amd anakartlarda bunlar yok. Şimdi bu anakartı alırsanız, seneye çıkacak olan broadwell ailesinden i5 işlemciye terfi edebilirsniz. Haswell ile broadwell arasında çok fark olacak. Oysaki, artık am3+ platformuna yeni nesil işlemci ailesi gelmeyecek. Şimdi soruyorum:
Hangisi mantıklıdır?

Sistem de hatalar var. Önce ben sana daha iyi bir sistem toplayayım. Daha sonra da sorunlarını cevaplarım. Birazdan editlerim mesajı.

favicons
Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

favicons
www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html?keywords=z97

favicons
Zalman Zm600-Lx Dual Forward Serisi 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

favicons
Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

favicons
http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram-2780.html

www.vatanbilgisayar.com/r9-280x-turboduo-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?keywords=r9+280x

Aoc 23" i2369V Geniş Ekran Led ips Monitör - Vatan Bilgisayar

Bu sistem daha iyi olur.
Dvd room kasa da olmaz. Onu istersen sen ayrı alırsın. Ama gereksiz. Sonuçta usb bellek var. Onun yerine bir kart okuyucu al daha iyi.

İ3 4160 ve Z97 anakart? :yokartık:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak ağabey, ağabey diyorum, geçen kalbini kırdığını fark ettim. Benden 8 yaş büyükmüssün. Ağabeyim sayılırsın. Soruna gelelim:
Amd anakarta 256 tl vermek sorun değil de, z97'ye 270 tl vermek mi canını yakıyor? :)

Bak ağabey, ağabey diyorum, geçen kalbini kırdığını fark ettim. Benden 8 yaş büyükmüssün. Ağabeyim sayılırsın. Soruna gelelim:
Amd anakarta 256 tl vermek sorun değil de, z97'ye 270 tl vermek mi canını yakıyor? :)

Değil de k ibaresi olmayan işlemciye Z97 yonga setli anakart almak saçma geldi. H81 yonga seti broadwell desteklemeyecek sanırım. İleriye dönük olması açısından H97 nasıl olur? Bu arada önemli değil olur öyle şeyler. Bende seni raporlayıp ceza almana sebep olduğum için özür dilerim :ROFL:

Evet desteklemeyecek ve z97 ileriye dönüklük açısından çok daha iyi.

Biz de bir dahaki upgrade imizi haswell' den yapacağız o zaman :cry: Neyse zaten 4690 hayalimdi, onu alırım :ROFL: Konuya gelecek olursak bence H81 yonga setli anakart alarak i5 işlemci sığabilir o bütçeye. Belki ileriye dönük olmaz ama şu an daha fazla performans alır. Bu da sistemi alacak kişiye kalmış bir şey.

Evet desteklemeyecek ve z97 ileriye dönüklük açısından çok daha iyi.
Abi sen neden sürekli cezalısın anlayamadım. Ben de ilk üye olduğum gün imla kurallarına uymadığımdan ceza almıştım :) Şimdi bana önerdiğiniz şeylerin vatandan Linkini atarsanız bakabilirim. Yazdıklarınızdan tam birşey anlamadım. Sonuç ne? Anakart ne almam lazım? Technopat'ın sitesinde şu sistem vardı.

Orta Seviye Oyun Sistemleri (Fiyat/Performans)
  • İşlemci: Intel Core i5-4460 / AMD FX-6300
  • Anakart: ASUS H81M-PLUS / ASUS M5A97 R2.0
  • Ekran Kartı: R9 280X / Asus GTX 770 Direct CU II OC
Ortak Bileşenler:

• Bellek: 2×4 GB 1600 MHz
  • Sabit Sürücü: WD Caviar Blue 1 TB 7200 Rpm
  • Ses Kartı: Tümleşik
  • Hoparlör: Yok
  • Monitör: Asus 21.5″ VS228NE
  • Kasa: Zalman Z3 Plus
  • Güç Kaynağı: Cooler Master RS-600 B
  • Toplam: (Intel) 2351 TL (1079$) / (AMD) 2374 TL (1089$)

Bu nasıl pc ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı