FX 6300 ve Gigabyte 970A-D3 Nasıl OC Yapılır?

FLeShy

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Foruma yeni kayıt oldum. İnternette bir çok o.c rehberi olmasına rağmen hiç biri sıfırdan ne yapmamız gerektiğini anlatmıyor. Ayrıca bios ekranları hepsinde farklı. Daha önce o.c yapmadığım için bana sürekli farklı bios ekranlarında gösterilen garip resimli örnekler hiç bir şey çağrıştırmadı.

İşlemcim AMD fx6300 ve ana kartım Gigabyte 970A-D3

İşlemcimi Hyper 212Evo soğutucu ile kullanıyorum. Core temp. değerleri boşta iken Min-20/Max-32 derece.

Şimdi asıl meseleye gelecek olursak dediğim gibi ilk kez o.c işlemi yapacağım. Bana gerçekten sıfırdan bu işlemi yaptırabilecek birisi varsa çok memnun olurum.

Farklı bios ekranları da olsa mesela fx 6300'ün oc videolarında hep asus m5a97 var orada mesela sadece arayüz farklı girilen değerler aynı olucak. Biraz kurcalamayla halledersin. Diğer bioslarda disable/enable auto/manual edilen yerleri kendi biosunda bulup ayarla. Sonra değerlerle oyna.

Sorun şu ki daha önce hiç o.c yapmadım. Girilen değerler ritmik gibi matematiksel şeyler giriliyor gibi. Kısacası çok karışık görünüyor. Kullandığım anakartın bir o.c örneğinide bulamadım.

Şöyle bir rehberimiz var, aynı anakart olmasa da aynı seri bir işlemci OC ediliyor.
FX 4100 Overclock Rehberi

Eğer yapamazsan BIOS menünün fotoğrafını Sosyal'e yükle, yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam şöyle bir tecrübe yaşadım dün gece. İşlemcimin stabil kullanıldığı değerleri araştırdım. Bi 4ghz denemek istedim. çarpan kısmına 20 yazdım direk 4ghz çıktı zaten. Ayarları kaydettiğim anda bilgisayar garip bi ses çıkararak kendini resetledi ancak açılmadı. Bende anakart pilini çıkartarak bios resetledim ancak o şekilde açıldı. Sizce işlemcim de bi sorun mu var yoksa bir yerde hata mı yaptım ? Bu arada bios resimlerinide atıyorum.

Bu arada şu sürekli sözü geçen BUS değeri denen şey benim biosum da yazmıyor mu ? Yoksa ben mi göremiyorum ? Sürekli sözü geçen 200'lük bir BUS değeri var konularda fakat ben biosun hiç bir yerinde 200 değerinde bir şey göremiyorum.

Dün gece gigabyte ın orjinal sitesinden bulduğum en son driverları indirdim. Fakat bus ayarı diye bir şey göremiyorum bios ekranında. Bu yüzden nasıl o.c yapacağımı hala anlamış değilim

Bende kendime sistem kuracağımda bu anakartın biosunu güncelleyince hala böyle taş devrindeki kartlar gibi mi kalıyo yoksa modern arayüzlere geçiyomu olmazsa m5a97 le 2.0 alacağım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı