Çözüldü FX-6300 ve Gigabyte 970a D3SP Sistem Sürekli Kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mrtylmz

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2014
Mesajlar
47
Çözümler
1
Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce aşağıdaki bileşenler ile bir sistem topladım.

  • Amd FX-6300 İşlemci
  • Gigabyte 970a D3SP
  • Kingston V300 120GB SSD
  • 4x2 GB Gskill 1866 MHZ DDR3 RAM
  • R7 265x Ekran Kartı
  • Windows 7

Sistemi bir arkadaşıma topladık. Alındığı günden beri her gün belirli aralıklarla bilgisayar kilitleniyor hiçbir şeye tepki vermiyor, bazen 1 dakika bazen 3 dakika bazen 30 saniye içinde düzeliyor fakat bu durum çok can sıkıcı. SSD'yi çıkartıp harddisk taktık sistem sorunsuz çalıştı, SSD garantiden değişti geldi bugün taktım yine aynı durum. Tavsiyeniz var mı? Sizce sorun işlemci veya anakartta olabilir mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar konuyu ben açmıştım epey zaman oldu, sorun BIOS ayarlarında SATA modunu AHCI olarak değiştirdikten sonra düzeldi. Sorunu çözmeden önce SSD'yi garantiye vermiştik yenisini verdiler, meğer sorun onda değilmiş. Güncel bir anakart olmasına rağmen fabrika ayarlarında IDE olarak ayarlıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Hemen hemen aynı sisteme sahibiz. SSD yok bende.Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Zaten sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz. ''SSD'yi çıkartıp HDD taktık sistem sorunsuz çalıştı.''
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet beta sürümü vardı, dediğim gibi onu yükledim, sorun hala devam ediyor.

Ssd ye fw yüklemek istedim fakat internetteki sürümü daha eski o nedenle denemedim.
 
Belki alakasız gelebilir fakat, Windows 8.1 yükleyin. Kurulumu UEFI modunda ve diski GPT biçiminde hazırlayarak gerçekleştirin. Güncel bir işletim sistemi kullanmıyorsunuz bilgisayarınızda. Ayrıca anakartın yonga seti sürücüsünü de güncelleyin. Bu sürücü SATA portlarını denetliyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı