FX 6300 ve GTX 1050 sistem donma problemi

xzeroq

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, normalde hiçbir türlü FPS sorunum olmuyor. Detayları vereyim.
  • GTX 1050 2 GB
  • FX 6300 O.C ile 3.780 GB
  • 4x2 GB 1333 MHz
  • 5400 rpm 1 TB hard disk
  • MSI 760QM-P23
Arkadaşlar oyunlarda FPS sorunum yok, ve oynadığım oyunlar 4 GB RAM gereksinimi olan oyunlar. 8 GB RAM var ve 1333 MHz rami olan arkadaşlarımda bu tarz problemler yokken bende oluyor. Sanırım hard diskten dolayı, sizin öneriniz nedir? 7200 rpm hard disk alırsam sorun çözülür mü?

Bilgisayar, oyunu 1 saat oynadıktan sonra 10 saniyeliğine donuyor hiçbir şey yapılmıyor. 2. olarak mavi ekran alıyorum bazen.
Bu arada, diğer detaylar şunlar;
Oyun içi sıcaklık, 40 derece CPU ve GPU. Ve darboğaz sorunu yoktur işlemci ve ekran kartı için.

Son düzenleyen: Moderatör:
7200 rpm, yüksek performanslı disk veya SSD alınmalı.

Çözüm
RAM ve hard diske test yaptım. Fakat ikisi de sorunsuz çıktı. Bence hard disk'im yavaş olduğu için darboğaz yaratıyor. Fakat şunu eklemek isterim. PC 2-3 saat dinlenince, ilk açıldığında hızlı bir sorun olmuyor açıkcası, oyunlarda da aynı şekilde problemsiz oynuyorum 1 saat. Ama 1 saat sonra çok nadiren de olsa mavi ekran alıyorum. Ama genellikle 20-30 saniye pc donuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…