FX 6300 ve GTX 1070 Ti sistem performans sorunu

Metin Ürkmez

Decapat
Bugün sömestr tatilinin başlaması ve finallerimin bitmesiyle beraber masaüstü bilgisayarımı da alıp ailemin yanında döndüm fakat bilgisayarı tekrar kurduğumda herhangi bir oyuna girdiğimde daha ana menüde ekran kartım %100 yükte 5 FPS vermeye başladı. Oysa ki daha sabah aynı oyunlarda 80 FPS aşağısını görmüyordum. İşin ilginç tarafı ekran kartı %100, işlemci ise %15 yükte gözükmesine rağmen bırakın 1 derece ısınmayı ikinci fanı dönmeye başlamıyor bile hatta ekran kartı 1,5 GB üstü bellek bile kullanmıyor. Sistemim şu şekilde:
  • ASUS Cerberus GTX 1070 Ti
  • AMD FX 6300 İşlemci (Darboğaz yaptığını biliyorum, para biriktirmekteyim)
  • 2x4 GB 1600 Mhz Corsair Vengenace DDR3
  • 600W 80 Plus Bronze XILENCE PSU
  • M5A97 R2.0 Anakart
  • James Donkey 120 GB SSD
  • WD 1 TB 7200 RPM HDD
Benim şüphelendiğim olay taşıma esnasında güç kaynağında veya 8 pin kablosunda bir sorun ortaya çıktığı fakat sorunun gerçekten PSU sebebiyle gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmediğimden yanlış bir hamleyle zarara girmek istemiyorum. Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sistemi formatlayıp temiz kurulum yaparak tekrar denermisiniz. Bekleme ekranındaki görünen FPS iste 5 ister 1005 olsun birşey ifade etmez, oyun içerisinde eskiye nazaran bariz farklılık var ise format atıp tekrar bakmanı, eğer değişim olmaz ise parçaları tek tek denemeni tavsiye ederim.
Sistemde aşırı bir işlemci ekran kartı dengesizliği olduğunun sende farkındasın o yüzden darboğazı eledim.

Oyun içerisinde de dediğim gibi mesela unigine heaven testinde 97 fps ortalama sonuç çıkaran bilgisayar 6 fps ortalama çıkardı. İşlemci ekran kartı dengesizliğinin farkındayım ama bunun darboğazla alakası olduğunu düşünmüyorum zaten darboğaz olsa tam tersi işlemci %100 çalışır ekran kartı %15 çalışırdı ama şuan ekran kartı %100, işlemci %15 çalışıyor ve ekran kartı hiç %100 çalışıyor gibi gözükmüyor (fanlar dönmeye başlamıyor sıcaklık yükselmiyor vs.). Format atacağım fakat düzeleceğini düşünmüyorum farklı fikirleriniz varsa yazarsanız çok memnun olurum.
Format attım hiçbir değişim olmadı moderatörün başlığı fx 6300 ve 1070 ti olarak değiştirip sanki darboğazla alakalıymış gibi göstermesi de ayrı komik açıkçası.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı