FX-6300 ve GTX 760 performans düşmesi

• Konuyu başlatan yasar124
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.871
Y

yasar124

Ziyaretçi
  • amd fx6300
  • asus gtx760
  • color master half 912 plus
  • gskıll 2*4 1866 mhz ram
  • seagate 1tb hdd
  • asus m5a97 r2.0

Bu sistemde crysis3 full ayarda 20fps,
Most wanted full ayarda takılmalar oluyor, 30-35 fps arası,
Battlefield 3 45fps'ye kadar düşüyor. Yani 45-75 fps arası.

Bu neden böyle arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkcası aynı sistem bende mevcut 2 tane değişiklik var K350 kasa modelim ve ram 4 GB 1600 mhz Gskill modeli. Battlefield 4 oyununda 1440 x 900 çözünürlükte ultra ayarlarda hiç kasma yapmıyor. Aynı şekilde Need For Speed Rivals oyununda da kasma yapmıyor tek sıkıntısı bazen anlık takılmalar yapması onun sebebinide 4 GB olan ram e bağlamaktayım. Benim senin probleminde şahsi görüşüm işletim sisteminden kaynaklı bir sorun olması.

Far Cry 3 ultra ayarda sadece ara videolarda adamla filan konuşurken ekranın altında en üste doğru 1 çizgi geçiyor. Optimum ayarda ise bu sorun yok. Bu geçen çizgi normal mi? Battlefield 3 de de çok nadir oluyodu.
İşletim sistemim Windows 8. Sürücüler her şey güncel.

Bu sorunun bir çok nedeni olabilir.
CPU ısınması , ekran kartı ısınması gibi sorunlar olabilir.

Crysis 3 korsan ise 20 fps olma ihtimali çok yüksek. Bende 20 fps alıyordum, gittim orijinal satın aldım oyunu. Uptade yapınca 32-33 FPS'ye çıktı.

İşlemci 56 dereceye çıkıyo ama sadece Far Cry 3'te ara videoda oluyo.
İşlemci sıcaklığıda tam yükte normal gibi amd ye göre.
Ekran kartım 60 a çıkıyo bu da normal sanırım ?

Stock soğutucu ise normal.

NOT: Anakart boot özelliğinde ise işlemci otomatik olarak 3.6 - 3.7 GHz hızlara ulaşır voltaj verilmeden olduğu için pek fazla sıcaklık yapmaz ama , bios dan boot özelliğini normale getirin derim

Dip not : Monitör modeliniz nedir ?

Isı değerleri normal ise neden böyle bir sorun yaşıyorum bir türlü anlamadım.
Orası zaten normalde 3 tane seçenek var optimum , normal birde performans ben normal yazanı seçtim.
ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
Kendi içinden çıkan dvı-hdmı ile bağladım.

Arkadaşların dediği gibi pek çok sebebi olabilir. Benim görüşüm korsan oyundan kaynaklanıyor. Yukarda orjinal oyun alan arkadaşın belirttiği gibi düzelmeyi yaşayan oyuncu sayısı yüksek çünkü.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı