FX 6300 ve HD7850 Sisteme Yükseltme Önerisi

Katılım
27 Mayıs 2019
Mesajlar
8
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
Konu girişlerinde çok iyi değilim o yüzden sistemimi yazıp sizlerden aklımda ki sorulara yanıt almaya çalışacağım.
Öncelikle sistemim 5 senelik ve zamanında gayet performanslı bir sistemdi.
Anakart: Gigabyte Gaming ga 970 Gaming
  • İşlemci: FX6300
  • Ekran kartı: PowerColor HD7850 2 GB
  • RAM'ler: DDR3 1600MHZ 4+4 8 GB
  • PSU: 650W 80Plus Bronze sertfika
Ve tabii hepimizin bildiği üzere her parçanın belli bir ömrü oluyor ve yaklaşık 2-3 ay önce HD7850 ekrana görüntü vermeme veya bozuk görüntü verme gibi sorunlarla aramıza veda etti. Tabii o zaman yeni sistemi bırakın, ekran kartını yaptıracak gücüm de yoktu. Biraz araştırmayla fırınlama yöntemine denk geldim ve ekran kartından umudu kestiğim için bu yöntemi uyguladım. Muhtemelen soğuk lehimler çatladığı için bozuk görüntü veriyordu, yöntemin bu kadar olumlu sonuç vereceğini düşünmesem de işe yaramıştı ama maalesef şu sıralar çok sık olmamakla birlikte oyunlarda bir anda ekran da çizikler oluşup sinir bozucu bir "drrrr" sesiyle donma yaşıyorum. Bilgisayarı powerdan kapatıp açmak dışında bir çözümüm de olmuyor. Dediğim gibi çok sık yaşamıyorum bu sorunu ama örneğin Elder Scrolls Online gibi bir oyunda tam boss savaşında aynı sorunu alacak mıyım stresi hep içimde oluyor. Şu sıralar yeni bir sistem toplama fikri oluştu kafamda fakat orta düzey bir oyun bilgisayarının 4000 TL olması gibi sorunlardan yavaş adımlarla upgrade etmek istiyorum. Ama asıl sorun burada başlıyor. Sorun ekran kartından kaynaklı olduğu için doğal olarak ilk alacağım parça bu olacak ama islemcim stok halde (OC bilgim olmadığı için o topa hiç girmiyorum) ve şu an almak istediğim ekran kartı RX570 4 GB darboğazı çok hissederim diye düşünüyorum ayrıca am3/am3+ destekli anakarta
Ryzen 5 2600 de takamıyorum AM4 destekli bir anakartla birlikte RX570 alsam bu sefer işlemci de almam gerekiyor FX6300 çöp oluyor darboğaza engel olmak adına düşük bir ekran kartı alsam pek bir upgrade sayılmıyor ve param boşa gidecekmiş gibi hissettiriyor anlayacağınız elimi nereye atsam çamura geliyor sizlerden bana yol göstermesi adına fikirlerinizi belirtmenizi istiyorum.
Not: Öğrenciyim ve part time çalışarak elde ettiğim birikimle buna girisiyorum o yüzden ekstra masraf oluşturacak önerilere pek sıcak bakamayacağım maalesef.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu siteden darboğazı hesapladığımızda FX-6300 ve RX 570 4GB %100 kullanımdayken %8.34 darboğaz olduğunu söyleniyor. Bu çok göze batan bir durum değil, hatta işlemci ve ekran kartının harika çalışacağını söylüyor. O yüzden şuanki piyasada işlemciniz için en iyi ekran kartı RX 570. FX-6300 ile bir süre idare edin, sonradan FX-8350'ye geçersiniz.
 
Şu siteden darboğazı hesapladığımızda FX-6300 ve RX 570 4GB %100 kullanımdayken %8.34 darboğaz olduğunu söyleniyor. Bu çok göze batan bir durum değil, hatta işlemci ve ekran kartının harika çalışacağını söylüyor. O yüzden şuanki piyasada işlemciniz için en iyi ekran kartı RX 570. FX-6300 ile bir süre idare edin, sonradan FX-8350'ye geçersiniz.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim bu yazınız beni rx570 alma konusunda cesaretlendirdi başka arkadaşların da yorumlarına her zaman açığım tabii ki..
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı