Ufak bir doping için sogutucu gerekli. 120 TL desek zaten İ5 4460 fiyatına geliyor. Ne kadar iyi OC olacagıda belli değil. Süprizde olabilir.
Stok soğutucu 4.1 Ghz stabil bir şekilde çalıştırıyor. Bir konuda detaylı olarak testleri paylaşmıştım.
AMD işlemcilerin intele nazaran daha serin çalışdığı devre giriyoruz.
Elimde h87 anakartına takılı i5 4440 var. Bakın hiç bir şey açmadım biosdayım ve bu değer 60-65 derece.
Sistem açıldığında yük bindiğinde 80 dereceye kadar çıkıyor.
Ve elimde Msi 970 Gaming anakarta fx 6300 işlemci takılı.
Biosdayken frekans değişikliği ile 20 dereceyi gördüm.
İşin garip yanı işlemcim daha az ısınsın diye frekansı düşürdüğümde işlemcinin ısısı arttı. Voltaj 'auto'.
İşlemci 3,5 - 4,1 arası çalışıyor.
Ben turboyu kapatıp 3,4 Ghz e çektiğimde 30-35 derece biosda (windowsda fazla değişmiyor 1-2 derece fark ediyor)
3 Ghz e çektiğimde 35-40 derece arası seyrediyor. Bunun sebebi bence voltaj ile alakalı.
OC Genie 'yi çalıştırdığımda 4,1 Ghz stabil yapıyor ve işlemci 20 -25 dereceye düşüyor. Ve bu işlemciler aşağı yukarı aynı.
Over clock yaptığında fan min 1.500 max 2.300 devirde dönüyor. İntel ise stabil 1.800-2.000.
Ve Fx 6300 3,5 Ghz de i5 4440 'den bi gıdım daha iyi overclock yapınca o fark çıkıyor.
Ve 2. olay ise ne kadar overclock olacağı belli değil dediniz. Msi bu işlemciyi 4.1 Ghz sabit yapıyor onda hiç bir sıkıntı yok işlemci 4,1 Ghz 'in altından kalkıyor ki zaten işlemci bu değere turbo ile çıkıyordu zaten. Bunların hepsi stok soğutucu.
Soğutucuyu değiştirip (50-60 TL lik Soğutucu) ben 4,6 Ghz denedim. Çökme olmadı. Ama benim tecrübelerim her zaman işlemciyi zorlamak kötü sonuç verebilir. 5-6 ay birşey olmaz hatta 1 yıl içinde de bi şey olmaz ama sonra sorun çıkarmaya çalışır.
Yani illa 120 TL lik soğutucu almaya gerek yok. 8350 için Nero 3 idealdir. 50-60 TL lik soğutucu iş görecektir. Akasa nero 3 140-150 W 'lık bir işlemci soğutucusudur. Fx 6300 zaten bu tdp değerlerine çıkamaz. Soğutucuya fazla para gereksizdir sadece sessiz olur zorlanmadığı için.