FX 6300 ve R7 370 sisteme yükseltme

CL 15 vs CL 16 arasında fark olur mu?
Daha düşük CL daha iyidir. Ama öncelik yüksek MHz olması. Örneğin CL 15 2666 MHz, CL 14 2400 MHz'den daha iyidir. CL 15 veya 16 olması çok önemli bir şey değil. Bütçenize uygun olanı seçiniz.

Son düzenleme:
Sanırım şimdilik temizlik yapıp Termal macunu tazeleyeceğim. Ardından birikim yapıp yaza doğru üst düzey bir bilgisayar almayı planlıyorum :)

Sanırım şimdilik temizlik yapıp Termal macunu tazeleyeceğim. Ardından birikim yapıp yaza doğru üst düzey bir bilgisayar almayı planlıyorum :)
Termal macun yenileme işleminizin ardından, işlemcine faydası olup olmadığını buraya yazar mısın?
Ekran kartı GPU' sununda termal macununun yenilenmesi gerek.

Ekran kartına termal macun sürüldüğünü bilmiyordum, bakayım internetten nasıl yapıldığına. İşim bitince yazarım :)
Termal macun yenileme işleminizin ardından, işlemcine faydası olup olmadığını buraya yazar mısın?
Ekran kartı GPU' sununda termal macununun yenilenmesi gerek.

Ekran kartına termal macun sürüldüğünü bilmiyordum, bakayım internetten nasıl yapıldığına. İşim bitince yazarım :)
Ekran kartına termal macun sürmek riskli bir iştir. Bilmiyorsanız bilen birinden yardım almanızı tavsiye ederim. İlla kendim yapacağım diyorsanız, elinizi 5-10 saniye toprağa sürmeden işleme başlamayınız.

Bu ikisini aldım şimdilik. Sizce yanına 1300x mi yoksa 2200G mi almalıyım?
Kaç watt PSU önerirsiniz? :)
1550251834089.jpeg

İşlemciye termal macun sürme konulu video.
Bu ikisini aldım şimdilik. Sizce yanına 1300x mi yoksa 2200G mi almalıyım?
Kaç watt PSU önerirsiniz? :)Eki Görüntüle 369832
Ryzen 2200G APU tavsiye ederim. 1300X ile arasında hiçbir performans farkı yok diyebilirim. Ryzen 2200G'nin 1300X'e göre, dahili Vega 8 GPU avantajı var. Yani ekran kartınız olmasa bile oyun oynayabileceğiniz bir işlemci. Ekran kartınız arızalanır ve servise verirseniz 1300X ile sisteminizden görüntü alamassıniz. Ryzen 2200G ile harici ekran kartınız olmasa bile, anakartınızın DVI ,VGA veya HDMI soketlerine monitörünüzü takarak görüntü alır, 1080P ayarlarda oyun bile oynarsınız.
Güç kaynağı tavsiyem.
FSP 500W

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı