Semihcankavakli
Hectopat
Daha fazla
Bilgisayar Özelliklerim;
Ekran kartını yeni aldım günlük kullanımda sorun yok ama oyun oynarken (CS:GO) ya da Furmark programi ile test ettiğimde monitörden görüntü gidiyor. (Siyah Ekran) Ekran kartı fanları % 100 devire yakın bir şekilde dönmeye başlıyor, kasam kapanmıyor sadece monitöre görüntü gelmiyor. Sonrasında bu şekilde kalıyor. PC reset attığımda sorun yokmuş gibi devam ediyor. Bu işlemi CS:GO oynarken sunucuya bağlanırken yapıyor. Furmark'da ise yüksek çözünürlükte ve düşük çözünürlükte aynı hata devam etmekte ( Monitöre görüntü kesiliyor siyah ekran oluyor.) Bazen de sorunsuz bir şekilde oyuna giriyorum ve Furmark ile test ediyorum sorun çıkmıyor.
Ekran kartını başka bir bilgisayara taktık CS:GO, Mortal Kombat oyunları açıkken Furmark ile test ettik sorun hiç çıkmadı. (1 saat kadar kastırdık ekran kartını) Arkadaşın PC'sinde 750W'lik güç kaynağı var. Onun sistemi de AMD, tam özellikleri gerekirse söylerim.
Yazılımsal olarak aşağıdaki aşamalar yapılmıştır.
Donanımsal olarak aşağıdaki aşamalar yapılmıştır.
Konu ile alakalı önerilerinizi bekliyorum.
İyi günler dilerim.
- Anakart; Asus M5A78L-M-LX3 AMD 760G (780L)/SB710 AM3+ DDR3 1866 MHz VGA Ana kart
- RAM; GSKILL 8GB (2X4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
- Hard disk; WB 3.5'' 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Hard disk
- DVD Yazıcı; Asus DRW 24b5st 24x +- Double Layer Sata DVD Yazıcı
- Monitör; Asus 21.5'' VS228DE Geniş Ekran LED Monitör
- İşlemci; AMD FX X6 6300 Soket AMD3+ 3.5GHz 14MB Ön bellek 95W 32nm İşlemci
- Kasa; Gigabyte Setto II 140GZ-E1BSDX-J79 550W Aktif PFC Atx Siyah Kasa
- Ekran Kartı; Asus STRIX-RX460-04G-Gaming Ekran Kartı
Ekran kartını yeni aldım günlük kullanımda sorun yok ama oyun oynarken (CS:GO) ya da Furmark programi ile test ettiğimde monitörden görüntü gidiyor. (Siyah Ekran) Ekran kartı fanları % 100 devire yakın bir şekilde dönmeye başlıyor, kasam kapanmıyor sadece monitöre görüntü gelmiyor. Sonrasında bu şekilde kalıyor. PC reset attığımda sorun yokmuş gibi devam ediyor. Bu işlemi CS:GO oynarken sunucuya bağlanırken yapıyor. Furmark'da ise yüksek çözünürlükte ve düşük çözünürlükte aynı hata devam etmekte ( Monitöre görüntü kesiliyor siyah ekran oluyor.) Bazen de sorunsuz bir şekilde oyuna giriyorum ve Furmark ile test ediyorum sorun çıkmıyor.
Ekran kartını başka bir bilgisayara taktık CS:GO, Mortal Kombat oyunları açıkken Furmark ile test ettik sorun hiç çıkmadı. (1 saat kadar kastırdık ekran kartını) Arkadaşın PC'sinde 750W'lik güç kaynağı var. Onun sistemi de AMD, tam özellikleri gerekirse söylerim.
- Sistemimde uyumsuz olan bir durum var mı?
- Güç kaynağı bu sistem için yeterli mi ?
- Sorun sizce anakartta mı?
Yazılımsal olarak aşağıdaki aşamalar yapılmıştır.
- Anakart BIOS güncellemesi.
- Monitörümün yazılımının güncellenmesi
- Ekran kartı yazılımları CD’den yüklenip güncel sürümler Asus'un resmi internet sayfasından yüklenmiştir. (Eski ekran kartı driverları kaldırıldı.)
- ASUS GPU Tweak II yazılımı ile mod değiştirerek denedim sorunun ısı ile alakalı olabileceğini öngördüğüm için fan ayarları ile oynadım %80'lere aldığımda bile aynı sorun oldu.
- Ekran kartı test programlarından biri olan Furmark yazılımı ile test ettim birçok kez aynı sorun ile karşılaştım bazen de test den başarılı geçti.
- RAM'ler 10 saat test edildi. (Mamtest86+ ile)
Donanımsal olarak aşağıdaki aşamalar yapılmıştır.
- VGA to HDMI çeviricide sorun olup olamadığını kontrol etmek için yeni bir çevirici daha aldım soru devam etmekte.
- Günlük kullanımda DVI to VGA dönüştürücü ile denediğimde monitörüme görüntü hiç gelmemektedir.
- Farklı bir monitörde denendi sorun devam etmekte. (Monitör markası; Samsung Sync Master S23B350)
- Ekran kartından monitöre bağlı olan HDMI girişi söküp taktığımda da görüntü gelmemekte. Monitörün enerjisini kesip taktığımda da görüntü gelmemekte.
Konu ile alakalı önerilerinizi bekliyorum.
İyi günler dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: