Şu anda kullandığım mevcut FX6300 olan sistemime RX470 ekran kartı aldım. Fakat GTA 5 oynarken FPS hep 30-35 arası hatta bazen 25'e kadar düşebiliyor. Ama problem şu ultra ayarda yapsam 30-35 FPS lowda oynasamda 30-35 FPS arası nerdeyse hiç fark yok. Bu neyden kaynaklanabilir? Örneğin Battlefield 4 oynarken ultra ayarda FPS 60-70 arasıyken ayarları düşürünce FPS artışı belirgin şekilde oluyor. Sorun hakkında çözümlerinizi bekliyorum.
Tam sistem özelliklerim: FX6300 - RX470 4GB - 8+4GB RAM (Nedense her zaman kullanılabilir 7.95GB diyor.)
Saçma bir öneri çünkü ayarları yükseltince sistemin kasmasına veya FPS' in düşmesine yol açacaktır. Benim tavsiyem imkanın varsa işlemciyi değiştir yoksa, hem AMD Ryzenler ile uyumlu hem şuan ki işlemcinizle uyumlu bir soğutucu alıp işlemciye O.C yapmanızdır.
Saçma bir öneri çünkü ayarları yükseltince sistemin kasmasına veya FPS' in düşmesine yol açacaktır. Benim tavsiyem imkanın varsa işlemciyi değiştir yoksa, hem AMD Ryzenler ile uyumlu hem şuan ki işlemcinizle uyumlu bir soğutucu alıp işlemciye O.C yapmanızdır.
Peki diyelim ki işlemci darboğazını ortadan kaldırdık FPS önceleri 35-45 arasındaydı biz ayarları Ultra yaptık, FPS 20-25 e düştü, o zaman darboğaz ha kalkmış ha kalkmamış. Geçici çözüm önermeyin mantıklı çözüm önerin o zaman.
Peki diyelim ki işlemci darboğazını ortadan kaldırdık FPS önceleri 35-45 arasındaydı biz ayarları Ultra yaptık, FPS 20-25 e düştü, o zaman darboğaz ha kalkmış ha kalkmamış. Geçici çözüm önermeyin mantıklı çözüm önerin o zaman.
O zaman baştan onu yazacaktınız bunu alternatif bir çözüm yolu diye söyleyecektiniz. Ki zaten o öneriler siz mesaj atmadan yapılmış, siz mesajım bulunsun diye yazmayın.