Fx 6300'e voltajlarla oc yapmak

Orhan YILMAZ

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar Fx 6300 işlemcimi sadece çarpan değerleri ile oynayarak 3.8 Ghz de kullanıyorum sıcaklıklar sınırda. Dün Hyper 212 evo soğutucu aldım ve voltajlarla oynayarak oc yapmak istiyorum. 4.5 Ghz rahat görürüm gibi geliyor çünkü 3.8 ghz de prime95 test sıcaklıkları 44 dereceyi geçmedi. Voltajlar için yardımınızı bekliyorum.

@BilgisayarKurdu

Ayrıca siz de işlemci soğutucu al voltajlı değerlere yardımcı olurum demiştiniz sizden de yardım bekliyorum.

Arkadaşlar yardımcı olacak biri yok mu acaba?

@MF

Her işlemci aynı voltajda aynı hıza ulaşmaz. Biraz deneyin. 1.4 den başlayın aşağı doğru stabil çalışana kadar inin.

22 çarpanla 4.4 Ghz e çıktım ve voltlar da 1.425 ve 1.3 . Bu değerlerle maksimum sıcaklık 59 derece. Prime95 testinde de sorun yok. Stabil diyebiliriz yani? Ayrıca 4.5 ve 4.6 Ghz denerken voltajları sabit tutup sadece çarpanla bir deneyeyim mi yoksa kafadan voltajları artırmak gerekli mi? Bir de diyelimki stabil olmayan bir durumda voltaj artırıcaz dimi? Peki hem cpu hem nb birlikte mi artırıcaz? 0.05 lik artış çok fazla mı olur ilerleme için? Çok soru oldu ama kusura bakmayın.

@BilgisayarKurdu

Ekran Görüntüsü (46).png

Son düzenleme:
En düşük voltajla istediğin değeri elde etmelisin. Ayarları değiştirince stabilite gidiyorsa bu ayarlar dursun.

Kaça kadar istiyorsun. Çarpanlardan o değeri bul voltajı ona göre ayarla. Ama çok da zorlama voltaj 1.5 leri deneme makul ölçülerde kal.

Kardeş denemeden bilemezsin. Uğraşacaksın yap Prime95 testine sok sıcaklıkları buraya koy bakalım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı