FX 6350 mi FX 9370 mi ?

Ulan biri de çıkıp intel önermemiş :D Kardeşim FX 6350'nin tam denginde Haswell Refresh serisi, ısınma sıkıntısı olmayan yepyeni teknoloji varken, niye fx 6350 filan uğraşıyorsunuz ki :)

Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Intel bir dahaki sene 14nm cpu üretecek. AMD düşük sistemlerde iyi hoş da, sonrasında stok fanla çalışamayacak bir işlemci alacaksın. Güzel bir soğutma sistemi falan filan, boş işler. Al bu işlemciyi, paşa paşa kullan, hadi iyi forumlar.

valla ben yeni kasa topluyorum ekran kartı filanda ucuza geliyor amd tabanlı alınca ondan amd ye karar verdim hem amd o senin kötülediğin kadar da kötü bi işlemci değil adam gibi bi soğutma alırsın işlemcine hiç bi şey olmaz :D

İşte, diyorum ya. O farkı verene kadar, önerdiğim işlemciyi alın. FX-6350 ile arasında %2'lik bir fark var. Desen ki 300 tl filan bütçe var, anlarım FX-6300'ü filan. Amd GPU-CPU ürettiği için ve bunun yanı sıra GPU'ya ağırlığını koyduğu için, sürekli işlemci çıkartamıyor. Fakat Intel sürekli yeni mimariyle karşımıza çıkıyor.14nm üretecekler. AMD'yi kötülemiyorum, fakat i3'den fazlasını alabilecek bütçeniz var. Bence benim önerdiğimi alın.

Kendi ağzınla da söyledin, soğutma alınca ısınma filan kalmaz diye. 22nm daha az güç tüketiyor, aynı performans (aslında %2 daha iyi :D ) Sen soğutucu alınca, fiyatlar denkleşir. Tabi ki senin kararın, ama yanlış yapmanızı kimse istemez.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı