FX 8120 sistem 8 GB RAM'de 5.95 kullanılabilir gözüküyor

eftlkrts

Femtopat
Başlıkta da belirttiğim gibi 8 GB RAM'im var ama 5.95'ini kullanabiliyorum. 2+4+2 şeklinde dizili, anakartım MSI 970 Gaming. 2 GB'lık RAM'lerden hangisini çıkarsam direkt 6 GB olarak gözüküyor ama o 2 GB RAM'i takınca kullanılabilir olarak ayrılıyor. Oyun oynayamıyorum 2 GB yüzünden
:D
Sistemim:
-MSI 970 Gaming.
-AMD FX-8120
-ASUS GTX 760.
-(2+4+2) GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta da belirttiğim gibi 8 GB RAM'im var ama 5.95'ini kullanabiliyorum. 2+4+2 şeklinde dizili, anakartım MSI 970 Gaming. 2 GB'lık RAM'lerden hangisini çıkarsam direkt 6 GB olarak gözüküyor ama o 2 GB RAM'i takınca kullanılabilir olarak ayrılıyor. Oyun oynayamıyorum 2 GB yüzünden.
:D
sistemim:
-MSI 970 Gaming.
-AMD FX-8120
-ASUS GTX 760.
-(2+4+2) GB RAM.

RAM'ler bozuk olabilir ya da tripple koymanız da da sorun olabilir. Mesela bende 2 tane RAM takılı ve 1 tanesi kenarda duruyor, bozuk değil ama takmıyorum. Tripple Channel'e gerek yok.

Anakartınız 6 GB RAM destekliyor diyeceğim ama anakart yeni.

Anakartı 2. el almıştım belki bozuk olabilir

RAM'ler bozuk olabilir ya da tripple koymanız da da sorun olabilir. Mesela bende 2 tane RAM takılı ve 1 tanesi kenarda duruyor, bozuk değil ama takmıyorum. Tripple Channel'e gerek yok.

Sanırım RAM'in biri bozuk çıkarttım duruyor kenarda

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı