FX 8120 undervolt nasıl yapılmalı?

44emir2011

Femtopat
Daha fazla  
Nereba arkadaşlar. FX8120 işlemcime undervolt yapmak istiyorum ama anakartım ASUS M5A78l olduğundan korkuyorum. Yanacak diye korkuyorum. İşlemciyi 125 watt ben bu işlemciyi 2.00GHz kullanmak istiyorum. Bana ayarları vb şeyleri söylerseniz sevinirim.

Youtube'dan undervolt videoları izleyebilirsin, aşağı yukarı BIOS içerisindeki ayarlar aynıdır. Zaten voltaj düşüreceğin için yakma şansın yok, sadece voltaj ayarı ile oynarsan sorun yaşamazsın. Diğer ayarlar yanlışlıkla yüksek voltaj aldığında ya bilgisayar restart eder, ya da sıcaklık arttığı için sistem kendini standart bios ayarları sayesinde zorla yeniden başlatır. Yanma olayları genelde overclock yaparken olur.

Undervolt işleminde dikkat etmen gereken şey test yapmak, örnek veriyorum voltaj şuan 1.5, sen 1.4 yaptın, oyun falan oynadın baktın sistem kilitlenmiyor yada kapanmıyor. 1.3'e düşürürsün veya küsüratlı rakam falan girersin. En kolay bu mantıkla yapılıyor.

Peki anakartın VRM ısınmaması için ne yapabilirim alüminyum block koydum işe yaramdı fan koydum işe yaramadı VRM bozulmaması için ne yapabilirim başka işlemcini 2.00GHz yapmaya karar verdim ama wattlar yine 125watt olur mu korkuyorum o yüzden watt 95 wattın altına insin rahat edeyim başka bir şey istemiyorum anakartım yanmasın bir de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı