FX 8150 CPU LED kırmızı yanma ve monitör görüntü gelmeme

322373

Hectopat
20210619_220826.jpg

Karantinaya girdiğimiz ve benim işten ayrıldığım tam bu sırada bilgisayar çalışmayı bıraktı. Monitöre hiçbir görüntü gelmiyor. Eskiden de oluyordu. RAM söküp takınca veya işlemciyi takıp çıkarınca düzeliyordu. Şimdi hiçbir şey olmuyor.
Toz yok.
RAM, işlemci, ekran kartı, BIOS pili söküp taktım gene düzelmedi. CPU LED ışığı yanıyor sürekli. Ne yapabilir, yardımcı olursanız sevinirim. Donanım değiştirmem çok zor.
Görüntü gelmedi ve CPU LED ışığının kırmızı yandığını fark ettim. Fanlar çalışıyor. Klavye ve mouse çalışmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum yanlış bir şey yapmak istemiyorum. :(
  • Anakart: ASUS M5A99X EVO r2.0
  • İşlemci: AMD FX 8150.

İşlemciyi farklı bir yerde deneme imkanınız var mı?

Ne yazık ki yok. Dün ekran kartını, BIOS pilini, RAM söküp öyle uyudum. Bugün içini iyice temizledim. Pinleri silgi ile, içerisinde hiçbir şey bırakmadan işlemcinin macununu yenilediğim halde çalışmadı. Tamirciye götürmek kaldı. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı