FX-8150 overclock

BIOS Version 1503. Turbo moda almış BIOS'a girince fark ettim. Ben normal modda sanıyordum çünkü bilgisayarımın özelliklerine tıklayıp baktığımda 3.6 GHz. Fakat BIOS'ta gözüken 3.9 GHz civarında 4 GHz'e yakın.
BIOS güncellemesi 1605 çıkmış. BIOS'u güncelledim tekrar turbo moda aldım .BIOS'ta ve CPU-Z de 3.9 GHz civarında gözüküyor ama bilgisayarımda hala 3.6 gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü Bilgisayar'da işlemcinin modeline göre sahip olduğu frekansı yazar. CPU-Z'in geliştiricisinde işlemcinin gerçek zamanlı saat frekansını nereden okuyacağına dair adres (register) bilgisi vardır ve bu bağlamda o yazılım gerçek zamanlı okuma yapar.

Recep abi bu arkadaşın anakart ve işlemcisi benden daha üst modellerde. Ama ikimizinki de 3.9'a çıkıyor.

Daha yükseğe otomatikmen çıkması için ne yapabiliriz ? Onun parçaları daha iyi , en azından onda 4.0 olsa fark var diyeceğim.
Ama aynı değere yükseliyor. Kendiliğinden 4.2 GHZ gibi bir değere çıkması için ne yapmalıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…