FX-8300 ile 16 GB RAM'in sadece yarısı kullanılıyor

Mustafa Eyüp

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 1600 MHz CL11
Anakart
ASUS M5A78-LX3
Selamünaleyküm. Bende daha önce FX-4100 işlemci vardı Ve 16 GB RAM'in hepsini kullanabiliyordum. Daha sonrasında güncelleme yaptım. FX-8300 aldım. Fakat 16 görülen RAM'in sadece 7,98 GB kısmı kullanılabilir diyor. Eski işlemciyi takınca tekrar 16'yı görüyor ama. Tam ne olarak ne yapmalıyım. Bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamünaleyküm. Bende daha önce FX-4100 işlemci vardı Ve 16 GB RAM'in hepsini kullanabiliyordum. Daha sonrasında güncelleme yaptım. FX-8300 aldım. Fakat 16 görülen RAM'in sadece 7,98 GB kısmı kullanılabilir diyor. Eski işlemciyi takınca tekrar 16'yı görüyor ama. Tam ne olarak ne yapmalıyım. Bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Yeni işlemci BIOS'ta 16 GB olarak görüyor mu? Görmüyorsa büyük ihtimalle işlemci sorunlu. Varsa BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz.

Büyük ihtimalle biostan ötürü. Bios güncellemenizi yapın, sorun düzelecektir.

Yanlış anlamayın sadece tekrar kontrol etmekte fayda var. Pinler yapısı gereği göz kamaştırabiliyor bu yüzden sıraları teker teker gezer misiniz? Çünkü eğer pin kaybı varsa bu sorunu düzeltemezsiniz.
dediğiniz gibi şuan kontrol ediyorum eksik yok . Herşey tam görünüyor

Yanlış anlamayın sadece tekrar kontrol etmekte fayda var. Pinler yapısı gereği göz kamaştırabiliyor bu yüzden sıraları teker teker gezer misiniz? Çünkü eğer pin kaybı varsa bu sorunu düzeltemezsiniz.
Adsız.jpg

Donanıma ayrılmış diyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı