FX 8300 Isınma ve FPS Sorunu

Gökhan Özer

Hectopat
Daha fazla  
FX 8300 işlemci ve GTX 1050 TI ekran kartı kullanıyorum. Isı değerlerim; yük altında ekran kartım 59 derece, işlemci ise 82 derece sabit çalışmakta. Online oyunlarda rahatsız edici bir şekilde FPS drop yaşamaktayım. Bu durumda ne yapmam gerekir? İşlemci soğutucusu alıp, işlemci sıcaklık değerimi düşürürsem bir faydası olur mu? Ya da direkt sistemsel bir sıkıntı mı bu yaşadığım sorun?

Evet işlemci sıcaklığı biraz yüksek. Onu düşürmeye çalışın. Temizlik, termal macun değişimi veya yeni soğutucu alın. Zaten güncel online oyunlar için zayıf kalmaya başlamış bir işlemci. Üstüne bir de sıcaklıklardan dolayı frekans düşürürse, FPS düşüşleri olur.
Sisteminizin tümünü ve hangi oyunlarda bu sorunları yaşadığınızı da belirtin.

O CPU' yu stok soğutucuyla mı kullanıyorsun? FX serisi işlemcilerden en iyi performans ve verimi almak istiyorsan o işlemciyi olabildiğince serin tutmalısın. Stok soğutucuyu çöpe atıp, 4 ısı borulu CFM ve statik hava basıncı yüksek kaliteli bir CPU soğutucusu almalısın. FX serisinde kesinlikle CPU 70 dereceyi geçmemeli. Anakart özelliklerinden kaynaklı sıcaklık belirli seviyeyi geçince koruma teknolojileri yüzünden sıcaklık düşsün diye CPU frekans düşürüyor. Ben FX6300 ile stok soğutucuyla oyun bile oynayamıyordum. Oyuna giriş ekranında CPU 80 dereceyi geçince bilgisayar kendini kapatıyordu.
Xigmatek Whiz En9375 İntel/Amd 120Mm Kırmızı Led Cpu Fan Fiyatı
Üstteki linkini attığım soğutucuyu alınca işlemcinin Base frekansı olan 3.5 GHZ değerinde bile sıcaklık probleminden dolayı oyun oynayamıyorken soğutucuyu takınca bu sıcaklıklarda oyundayken 45-49 derece civarlarında seyrediyordu. FX serisinin tekil çekirdek performansı çöp olduğundan Online FPS oyunlarda bana akıcılıkta problem yaşatıyordu. Özellikle playerlerin çok olduğu yerlerde. Bende BIOS ayarlarından bütün koruma ayarlarını kapatıp, CPU çarpanını arttırıp voltajsız CPU' yu sabit Boost frekansı olan 4.1 GHZ' ye sabitleyince akıcılıktaki problemim büyük ölçüde çözüldü. 4.1 GHZ sabit oyundayken CPU maksimum 53-54 derece.

Uzun lafın kısası adam gibi bir CPU soğutucu almalısın. Bu arada yukarıda linkini paylaştığım soğutucunun yanında termal macun geliyor. Ben tabii ki de onu kullanmadım. Kullandığım termal macunu da alta paylaşacağım. Macundan da soğutucudan da çok memnunum. Bu arada kasamdaki tek fan egzoz fanı.
Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun - n11.com

Oynadığım belli bir oyun yok pubg black desert online örnek o anda canım ne isterse çogunlukla pubg ve black desertta yaşıyorum bu problemi single player oyunlar rahat oluyorda onlinelerde sıkıntı yaşıyorum dediğiniz gibi işlemci işlemci soğutucusunu alıcağım umarım bu sorunum düzelir teşekkür ederim cevaplarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…