FX 8300 İşlemci Boşta 60 Derece Olma Sorunu

glikoz

Hectopat
Daha fazla  
Ben yaklaşık 3 ay önce kasamın içini açıp el kompresörü ile güzelce temizlemiştim fakat bu günlerde işlemcim çok fazla ısınmaya başladı. Boşta sadece internette dolaşmama rağmen 60-68 derece civarlarında bir sıcaklık söz konusu. Bilgisayarımın içini temizlemem gerek bunun farkındayım ancak el kompresörüne şu an sahip değilim ve bilgisayarımı herhangi bir bilgisayarcıya götürme fırsatım da yok. Sizce elektrik süpürgesi veya fön makinesi ile kasanın içini temizlersem parçalara herhangi bir zarar verir miyim? Ayrıca elimdeki fön makinesi güçlü değil yani tozları tam olarak ortadan kaldırabilir mi şüpheliyim. Bunun yanında sıcaklık bilgilerini AIDA 64 Extreme adlı programdan aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fön makinesi ile toz çıkmaz. Ayrıca sıcak hava tutulmaması gerekiyor. Süpürge ile yapılabildiği kadar yapılmalı. Ayrıca termal macun da tazelenmeli.
Fön makinesi ile toz çıkmaz. Ayrıca sıcak hava tutulmaması gerekiyor. Süpürge ile yapılabildiği kadar yapılmalı. Ayrıca termal macun da tazelenmeli.

Çözüm
@Asım Demir öncelikle teşekkür ederim süpürge ile temizleyebildiğim kadar temizledim fakat elimde kompresör olmadığı için hala çok fazla toz var 60 dereceden 50 derecelere inmiş bulunmaktayım ancak bu bile fazla. Dediğiniz gibi termal macunu da yenilemeye çalışacağım. Bir de kaç dereceye kadar işlemcim zarar görmez bunu söyleyebilir misiniz ?

Bende de aynı şekilde 30 35 derecelerde çalışıyordu fakat son 2 haftadır bu durumda. Acaba işlemci fanı ile alakalı bir problem mi ? Bir de Core Temp te 30 32 göstermesi garip değil mi yoksa o sadece bir çekirdeğin ısısı mı ?

Dosya Ekleri

• CoreTemp-Scr.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Termal macunu değiştirdikten sonra sorununuzun büyük kısmı çözülmüş olacaktır. Macun olarakta bunu almanızı öneririm. Kesinlikle değecektir.
Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Fiyatı
Soğutucunuz da stok fansa en kısa zamanda değiştirmenizi öneririm. 125W TDP değerine sahip bir işlemci için stok fan yetersiz kalıyor.

Teşekkür ederim en kısa sürede dediğiniz termal macunu ve soğutucu alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…